Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Απάντηση της Δ/νσης Β/θμιας σχετικά με την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών συνθηκών

    Με αφορμή την επιστολή σας με αρ. πρωτ. 733/4.02.2015 την οποία λάβαμε μέσω mail σήμερα 9/02/2015 και ώρα 06:51, σας γνωρίζουμε ότι ισχύουν τα άρθρα 94 και 186 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τ. Α΄), τα οποία είναι γνωστά στους διευθυντές των σχολικών μονάδων.
   Η υπηρεσία μας δεν είναι αρμόδια για τη διακοπή των μαθημάτων στις περιπτώσεις των έκτακτων καιρικών συνθηκών για τις σχολικές μονάδες εντός των διοικητικών ορίων των δήμων ή της περιφέρειας. Ως εκ τούτου  η διαδικασία που ακολουθείται είναι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων  ενημερώνουν  άμεσα τον Δήμο, στα όρια του οποίου βρίσκεται το σχολείο τους. Ο Δήμος είναι ο αρμόδιος φορέας για τη διακοπή των μαθημάτων λόγω εκτάκτων συνθηκών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετάβαση των μαθητών και των  εκπαιδευτικών της κάθε  σχολικής μονάδας. Η ενημέρωση μπορεί να γίνεται απευθείας από τον διευθυντή του σχολείου με κοινοποίηση σχετικού εγγράφου (με mail, fax κλπ) και στην υπηρεσία μας, είτε μέσω της υπηρεσίας μας. Η απόφαση για τη διακοπή των μαθημάτων όπως προαναφέραμε άπτεται στις αρμοδιότητες του Δήμου ή της Περιφέρειας για περισσότερα από ένα σχολεία τα οποία ανήκουν σε περισσότερους από ένα δήμους.
   Συνήθως οι διευθυντές των σχολικών μονάδων στέλνουν τις εισηγήσεις τους στην υπηρεσία μας και στη συνέχεια εμείς ενημερώνουμε εγγράφως αποστέλλοντας συγκεντρωτική εισήγηση στους αντίστοιχους Δήμους ή την Περιφέρεια.
   Όσον αφορά τη 12η Ιανουαρίου υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Μύκης παρόλες τις σχετικές εισηγήσεις των σχολείων, διευθέτησε άμεσα το θέμα της διάνοιξης των δρόμων και εξασφαλίστηκε η  οδική πρόσβαση σε όλους τους οικισμούς, με αποτέλεσμα να μην διακοπεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς του

2 σχόλια:

  1. "Συνήθως οι διευθυντές των σχολικών μονάδων στέλνουν τις εισηγήσεις τους στην υπηρεσία μας και στη συνέχεια εμείς ενημερώνουμε εγγράφως αποστέλλοντας συγκεντρωτική εισήγηση στους αντίστοιχους Δήμους ή την Περιφέρεια."

    Για να γίνουν όλα αυτά εγγράφως (και να πληκτρολογηθούν) έχουν ήδη πατινιάρει καμιά 100-ριά αυτοκίνητα προς το βουνό. Επίσης πρέπει οι διευθυντές να έχουν φτάσει στα σχολεία.

    "Όσον αφορά τη 12η Ιανουαρίου" πατινάζ είχε μπόλικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην μπλέκετε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Κάποια πράγματα απλώς τα κάνεις. Δηλώνεις αδυναμία και δεν ρωτάς αν μπορείς να δηλώσεις αδυναμία. Αν συμπεριφέρεσαι ως κότα, ως τέτοια θα σε αντιμετωπίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή