Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Ζαγναφέρη να μην παραχωρήσει τη μέρα της τελευταίας Παρασκευής της αποκριάς στους μαθητές και τις μαθήτριες για να διασκεδάσουν συμμετέχοντας στις λαογραφικές εκδηλώσει όπως ήταν παράδοση μέχρι πέρυσι. Ο Κος αντιπεριφερειάρχης δήλωσε «αναρμόδιος».
 Αν και πάγια θέση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης είναι ότι δεν πρέπει να χάνονται πολύτιμες ώρες διδασκαλίας χωρίς σοβαρό λόγο, η στήριξη των τοπικών εκδηλώσεων όπως οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, οι οποίες διεξάγονται την περίοδο των Αποκριών και στις οποίες συμμετέχει σύσσωμος ο τοπικός πληθυσμός και δίνει χρώμα στη ζωή της πόλης μας είναι πολύ σημαντική. Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο υπήρχε θετική εισήγηση στη σχετική ερώτηση του εκάστοτε αντιπεριφερειάρχη (ή νομάρχη παλαιότερα). Εννοείται ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΛΜΕ να ζητήσει, για Α/βάθμια και Β/θμια, το κλείσιμο των σχολείων. Εντούτοις μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων παρακολούθησε από πολύ κοντά το θέμα και επισκέφτηκαν τους αρμόδιους φορείς μαζί τους. Τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αναλάβει την ευθύνη να ακολουθήσει την παράδοση και να «χαρίσει» στους μαθητές και τις μαθήτριες τη μέρα αυτή (δείτε εδώ και σχετικό δημοσίευμα).



Θεωρούμε ότι τα προβλήματα των σχολείων είναι εξαιρετικά πολλά και απαιτούν σοβαρότητα από όλους και όλες μας. Σίγουρα όμως δεν οφείλονται στο ότι σε μια μικρή γωνιά της χώρας διατηρείται μια παράδοση 50 χρόνων και παραχωρείται η τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς στους μαθητές και τις μαθήτριες για να διασκεδάσουν προετοιμάζοντας τη συμμετοχή τους στις αποκριάτικες γιορτές της πόλης τους.

6 σχόλια:

  1. Το έχασε το επικοινωνιακό (και το πολιτικό) παιχνίδι σήμερα ο Ζαγναφέρης (μάλλον είχε κακούς συμβούλους και έριχνε συνέχεια την ευθύνη σε ΕΛΜΕ και Διδασκαλικο Σύλλογο) και κέρδισε τις εντυπώσεις ο Δημαρχόπουλος (ως εκπαιδευτικός κινήθηκε δυναμικότερα).
    Σε κάθε παρόμοια περιπτώση π.χ. χιονόπτωση ποιός ειναι υπεύθυνος για τη μη λειτουργια των σχολείων;
    Ο αντιπεριφερειάρχης ή ο δήμαρχος; Πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα με γραπτα αιτήματα απο την ΕΛΜΕ Ξάνθης προς κάθε αρμόδια υπηρεσία (Δήμο, Αντιπεριφέρεια, Περιφέρεια) ώστε να υπάρχουν γραπτές απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά ποιος είναι ο (αν)αρμόδιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι θα έλεγα μπράβο μεγάλε στον Παυλίδη , δεν το περίμενα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζαγναφέρης υπευθυνο-ανεύθυνος...πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό....να χαίρεται το επιτελείο και τους συμβούλους του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελλαδάρα 2015. Καζναφέρη, κόκκινη στο Ζαγναφέρη... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή