Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Πανελλαδικά συλλαλητήρια ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup για το ζήτημα της Ελλάδας

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015  το απόγευμα, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για το ζήτημα της Ελλάδας, γεμίζουμε τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα. Παλλαϊκές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις με σύνθημα «Ανάσα Αξιοπρέπειας», «Ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς»
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης συμμετέχει στο συντονισμό του κοινού συλλαλητηρίου για το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ και εναντίον της λιτότητας που μαστίζει τους λαούς. 
Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες στις 6:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία να δηλώσουμε τη θέλησή μας να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και να χτίσουμε το μέλλον μας.
---------------------
ΥΓ. Για όποιον/α φοβάται τον καιρό:

6 σχόλια:

  1. Αν το κάνουμε για να στηρίξουμε την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση, είμαι μέσα. Αν πρόκειται όμως για εξτρατεία για την διαμόρφωση κλίματος εξόδου από την ευροζώνη τότε λέω ξεκάθαρα όχι. Πολύ φοβάμαι ότι είναι το δεύτερο, γιατί είμαι απαισιόδοξος για την έκβαση της διαπραγμάτευσης. Μήπως ετοιμάζεστε για νέες εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι μόνο να στηρίξουμε την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση συνάδελφοι. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από αυτά που υποσχέθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είναι να ζήσουμε καλύτερα , γιατί να φοβηθούμε να βγούμε ,τα πλαίσια που θέτουν στην Ε.Ε είναι ασφυκτικά, ούτε το σταμάτημα μίας ιδιωτικοποίησης δεν θέλουν! Ξεχνάμε ότι συναδέλφοι απολύθηκαν για να βγάινουν τα νούμερα που αυτοί ήθελαν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΑΝ που έβαλες είναι το ζητούμενο, σαφώς το ευρώ δεν είναι πανάκεια. Μπρος γκρεμός και πίσω χάος. Η Αργεντινή, η Βενεζουέλα και η Κούβα δεν είναι παραδείγματα προς μίμηση. Ισως, η Κϊνα να είναι, αλλά αυτοί τρέχουν με ανάπτυξη 10%, αλλά με συνθήκες εργασίας απελπιστικές, ευρώπη του 18 αιώνα. Έλληνας εργάτης, από αυτά που διαβάζουμε, δεν θα άντεχε ούτε βδομάδα. Όχι ότι αντέχουν οι Κινέζοι, οι αυτοκτονίες στις κλειστές εργατουπόλεις είναι καθημερινές. Ποιος μένει λοιπόν; Η αλληλεγγύη της ευρώπης τελικά είναι μονόδρομος;

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι το ζήτημα δεν είναι να τρέχει με χίλια ο ρυθμός ανάπτυξης (δεν θέλω να σταθώ στην θεωρία που στηρίζεται ως δείκτης) αλλά η κοινωνική πλειοψηφία να μπορεί να ζήσει ,όπως δικαιούται το 2014. Συμφωνώ πώς δεν υπάρχει εύκολος δρόμος αλλά με τα πλαίσια που θέτουν στην Ε.Ε , δεν φαίνεται να μπορούμε να έχουμε π.χ α) δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες σε ρεύμα-νερό- μεταφορές-παιδεία-υγεία-πολιτισμό/αθλητισμό , β) μικρότερα οράρια εργασίας, καλύτερες αμοιβές , σταθερή εργασία , συνδικαλιστικά δικαιώματα γ) οι άνεργοι είναι 1,5 Εκατομμύρια , σκεφτείτε λίγο το μέγεθος γιατί καμία φορά το λέμε στα γρήγορα χωρίς να το συνειδητοποιούμε! Αν δεν γίνουν προσλήψεις , αν δεν μπουν μπρός εργοστάσια που είναι κλειστά, υπό την εύθηνη του κράτους, αν δεν δοθούν διαφορετικά κίνητρα για τους αγρότες (που σημαίνει θα πρέπει να αμφισβητηθεί η ΚΑΠ) πώς θα λυθεί ; Για να είμαι σαφής βγαίνοντας δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα! Την «αλληλεγγύη της Ευρώπης» την έχουμε πληρώσει πίσω και ακριβά. Κάθε φορά που σαν λαός ήμασταν σε δύσκολη θέση , εμφανίζονταν «οι προστάτες» να μας δώσουν «χείρα βοηθείας» , ε λοιπόν αυτό κάναμε πάντα και κάθε φορά το πρόβλημα επέστρεφε , τώρα ας τους πούμε : Όχι ευχαριστώ.
      Δεν θα καταχραστώ άλλο τον χώρο ραντεβού λοιπόν στην πλατεία.

      Διαγραφή
  4. Αν φοβούνται ένα πράγμα, είναι η δύναμη των λαών.
    Άρχισε να χαμογελάει ο κόσμος (και περισσότερο αυτοί που σκύβανε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή