Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέλευση προέδρων

Με συντριπτική πλειοψηφία (90,3%) ψηφίστηκε η απεργία διαρκείας (με τη μορφή πενθήμερων επαναλαμβανόμενων από 16/9) από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.
Η δική μας ΕΛΜΕ στήριξε στη συζήτηση και ψήφισε στην πρώτη ψηφοφορία την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για 24ωρη στις 11/9 και συνέλευση.
Η πλειοψηφούσα πρόταση της πρώτης ψηφοφορίας (αυτή που τελικά υπερψηφίστηκε) μπήκε, σύμφωνα με το καταστατικό, σε ψηφοφορία ξανά μόνη της. Καθώς στη ΓΣ είχαμε ψηφίσει ως εναλλακτική πρόταση απεργία διαρκείας, στην πρόταση αυτή η ΕΛΜΕ μας ψήφισε ναι.
Η πρότασή μας για 24ωρη ξαναμπήκε σε ψηφοφορία ως συμπληρωματική αλλά και πάλι δεν πλειοψήφησε είτε γιατί δεν υπήρχε σχετική εξουσιοδότηση από τους προέδρους είτε γιατί θεωρήθηκε από άλλους ως διασπαστική. Πάντως αρκετές ΕΛΜΕ δήλωσαν ότι θα τη συζητήσουν στα ΔΣ.

Απ΄ότι φαίνεται και άλλοι κλάδοι μπαίνουν δυναμικά σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 16/9. 

Όσον αφορά τον κλάδο μας, μετά από τις καλοκαιρινές απολύσεις, τις απολύσεις/διαθεσιμότητες/υποχρεωτικές μετατάξεις που έρχονται και με τη δημόσια παιδεία στο ξεπούλημα δεν έχουμε άλλο δρόμο: η απεργία αυτή να πετύχει. 
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου