Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση από ΟΛΜΕ για την αίτηση ακύρωσης της διαπιστωτικής πράξης διαθεσιμότητας

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατέθεσε χθες Τετάρτη,  11/9/2013, στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας μέσω των δικηγόρων Κ. Χρυσόγονου, Α. Μυλωνά και Ν. Παπαχρήστου, αίτηση ακύρωσης κατά της διαπιστωτικής πράξης του Υπουργού Παιδείας που θέτει σε διαθεσιμότητα τους συναδέλφους των καταργούμενων ειδικοτήτων.
Η αίτηση ακύρωσης γίνεται από την ΟΛΜΕ στην οποία έχουν συμπεριληφθεί όλοι οι συνάδελφοι (σύνολο 2122) που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Η κάθε ΕΛΜΕ πρέπει να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (καταστάσεις με τα πλήρη στοιχεία μπορεί να προμηθευτεί από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) για τα παρακάτω:
Η αίτηση ακύρωσης δεν περιλαμβάνει και τα ασφαλιστικά μέτρα για προσωρινή αναστολή της απόφασης της διαθεσιμότητας. Όποιος συνάδελφος θέλει να προχωρήσει στην προσωρινή αναστολή της απόφασης διαθεσιμότητας, μπορεί να το κάνει ατομικά στα κατά τόπους διοικητικά εφετεία στα πλαίσια της συνταγματικής κατοχύρωσης της παιδείας σαν δημόσιο αγαθό και του δικαιώματος στην εργασία. Η προσωρινή αναστολή δίνεται συνήθως στις περιπτώσεις που μπορεί κανείς να αποδείξει σοβαρή οικονομική βλάβη και αδυναμία διαβίωσης ως άμεσο αποτέλεσμα της διαθεσιμότητας. Ήδη υπάρχει θετική απόφαση από Διοικητικά Εφετεία.
Όποιος συνάδελφος έχει προχωρήσει σε ατομική αίτηση ακύρωσης, δεν μπορεί να συμμετέχει στην αίτηση ακύρωσης της ΟΛΜΕ, για αυτό πρέπει να ενημερώσει την ΕΛΜΕ του ώστε να εξαιρεθεί από την κατάσταση της ΟΛΜΕ. Οι ΕΛΜΕ να ενημερώσουν την ΟΛΜΕ (με email) για τον αριθμό των συναδέλφων που έχουν προσφύγει ατομικά και είναι μέλη τους, για να εξεταστεί η μερική οικονομική στήριξή τους.
Για να είναι μέσα στην αίτηση ακύρωσης οι συνάδελφοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα πρέπει να υπογράψουν σε συμβολαιογράφο ειδικό πληρεξούσιο στο οποίο θα εξουσιοδοτούν τους συγκεκριμένους δικηγόρους που κατέθεσαν την αίτηση ακύρωσης (σχέδιο ειδικού πληρεξουσίου ακολουθεί). Οι ΕΛΜΕ να έρθουν σε συνεννόηση με συμβολαιογράφους για να περιορίσουν το κόστος. Το πληρεξούσιο μπορεί να είναι ατομικό ή ομαδικό. Το κόστος του πληρεξουσίου να καλυφθεί από τις τοπικές ΕΛΜΕ και να σταλεί το συντομότερο δυνατόν στη Δικηγορική Εταιρεία  ”Ευθυδικία Α.Ε.Δ.Ε.”  Διεύθυνση:  Πλατεία Δημοκρατίας 1, ΤΚ  54629,  Θεσσαλονίκη. Όσοι δεν στείλουν το πληρεξούσιο μέχρι τις 30/9/2013 θα εξαιρεθούν από την αίτηση ακύρωσης.

Τα έξοδα της αίτησης ακύρωσης καλύπτονται από την ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου