Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητοποιήσεις την ημέρα της έναρξης του σχολικού έτους

Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ της 4ης/9/2013, την ημέρα της έναρξης του σχολικού έτους θα γίνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα σχολεία Β/θμιας της Ξάνθης τη μορφή των οποίων αποφάσισε ο σύλλογος κάθε σχολείου. Σας υπενθυμίζουμε ότι για τη διευκόλυνση αυτών των κινητοποιήσεων κηρύσσεται δίωρη στάση εργασίας την ώρα του αγιασμού σε κάθε σχολείο.

Σήμερα, 11/9/2013, μαζί με το «Σύλλογο Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» καλούμε σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη 1μμ στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

4 σχόλια:

  1. Δεν κουνιέται φύλλο (συκής) στα σχολεία!
    Δεν τρέχει "τίποτα"! Τι θα γίνει με την απεργία, με την όποια απεργία τέλος πάντων; έστω και με 48ωρη;
    Θα γίνει κάτι...κάτι τέλος πάντων; Ή θα περιμένουμε ήσυχα ήσυχα μέχρι να έρθει η σειρά μας να μας καρατομήσουν;
    Να ερχόταν κάποιος από την Ελμέ ίσως για ενημέρωση;
    Ξέρω, πρέπει να είναι όλοι ενήμεροι! Ξέρω. Αλλά μήπως να σπρώξουμε κάπως την κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ποιο σχολείο είσαι συνάδελφε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο σχολείο!!!
      Επειδή ηλίθια δεν είσαι προφανώς κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
      Οι συνάδελφοι με τη στάση τους σας στέλνουν μήνυμα ότι λάθος αρμενίζετε αλλά εσείς επιμένετε ότι ο γιαλός είναι στραβός.
      Καλά για ηλίθιους τους περνάτε τους συναδέλφους;
      Μας έχετε όλους γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Καπελώνετε τα πάντα. Καπέλωμα, μάλιστα καπέλωμα. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί η απόφαση της προέδρου να υπερψηφίσει στη συνέλευση των προέδρων την πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες όταν η πρόταση αυτή ούτε πρώτη ούτε δεύτερη σε ψήφους ήταν.
      Κάνω τη πρόβλεψη ότι τη τρίτη μέρα της πρώτης εβδομάδας το ποσοστό θα είναι κάτω από 10%. Και εσείς αυτό πιστεύετε γι’ αυτό ετοιμάζετε την γκεμπελιστική μέθοδο της άσκησης ψυχολογικής βίας με τη παρουσία σας έξω από τα σχολεία. Αλήθεια από πού πήρατε την εξουσιοδότηση για να συστήσετε επιτροπές αγώνα. Ήμουν στη ΓΣ, δεν θυμάμαι να ψηφίσαμε για κάτι τέτοιο. Τι χαζή που είμαι ξέχασα το καπέλωμα.
      Αλήθεια αν δεν πιάσει η μέθοδος γκέμπελς θα εφαρμόσετε τη μέθοδο στάλιν με ρόπαλα και γροθιές;
      Το καπέλωμα άρχισε και τελειωμό δεν έχει!
      Ο θεός να μας φυλάει από τη δημοκρατία σας!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ κατά 99% μαζί σου. Διαφωνώ μόνο στο καπέλωμα. Δεν είναι μόνο καπέλωμα. Είναι και κώφωση, βαριά κώφωση στα μηνύματα των συναδέλφων. Ενίοτε και τύφλωση. Δηλαδή πολύ μειωμένα αισθητήρια. Κι αυτό γιατί ο καθένας τους ζει στο δικό τους πολιτικό μικρόκοσμο. Δεν αποτίναξαν τις πολιτικές τους ταυτότητες μιας όπως καταλαβαίνουν και δεν μας εξηγούν, οι δεξιός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα έχει διαφορετικά προβλήματα από τον αριστερό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

      Μετά είναι και ο μικρόκοσμος της θέσης ευθύνης. Πως να ρίξεις το επίπεδο και να αφήσεις τη θέση σου και να τρέχεις για ενημέρωση δεξιά κι αριστερά. Μπορείς απλά να τους αφήσεις στην τύχη τους.

      Πάντως σε βεβαιώ πως θα τους δεις και θα τους δω (αν δεν είμαστε σε διαθεσιμότητα) μερικές μέρες πριν από τις εκλογές. Τότε θα παρελάσουν όλοι για να ζητιανέψουν το ψηφαλάκι.

      Βέβαια η μέγιστη ευθύνη που μας βαραίνει είναι μια. Ότι συνεχίζουμε να τους ανεχόμαστε και να τους ψηφίζουμε χρόνια τώρα, ξανά και ξανά. Εξαιρώ τους νεότερους του Δ.Σ. που έκαναν επίσημη πρώτη σε πολύ δύσκολη περίοδο για αυτούς και με πολύ κακούς συμβουλάτορες.

      Διαγραφή