Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πίνακας αποτελεσμάτων της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ




Στην ψηφοφορία κάθε ΕΛΜΕ συμμετέχει με τόσες ψήφους όσος ήταν ο αριθμός των αντιπροσώπων που είχε εκλεγεί για το τελευταίο συνέδριο της ΟΛΜΕ

6 σχόλια:

  1. Ευτυχώς, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, τίμησε την απόφαση και ψηφο των συναδέλφων..
    Οι υπόλοιποι πρόεδροι (ανεξαρτήτου παράταξης), που έκαναν συνδικαλιστικό πραξικόπημα, το λιγότερο να παραιτηθούν και να απολογηθούν στους συναδέλφους.

    Όπως και να 'χει.. ήττα ντροπής για τον κλάδο, που δυστυχώς, θα κοστίσει, τόσο σε συμμετοχή, σε εμπιστοσύνη, σε αποφασιστικότητα... αρνητικό σημείο αναφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τιμήν σας και προς όνειδος της ΟΛΜΕ. Αγνόησαν την εντολή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μάθουμε τι έγινε στη συνέλευση;
    Από που πήρατε την εξουσιοδότηση να ψηφίσετε υπέρ;
    Τι κάνατε για να μην μπει σε ψηφοφορία το δεύτερο ερώτημα;
    Κρύβεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μάθεις τι έγινε στη συνέλευση αν συμμετέχεις στη συνέλευση. Κι εννοώ τη συνέλευση την τοπική της ΕΛΜΕ. Για το τι έγινε στη συνέλευση πάλι μπορείς να μάθεις είτε διαβάζοντας εδώ, είτε στα ΜΜΕ.

      Την εξουσιοδότηση την πήραν από όλους εκείνους που στην τελευταία συνέλευση ψήφισαν υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ, λανθασμένα κατά την άποψή μου, μιας και με το μέτρο της επίταξης ήταν ήδη σε ισχύ κι άρα άτοπη κενή και τελείως λανθασμένη η πρόταση αυτή.

      Εφόσον λοιπόν 150 και πλέον συνάδελφοι υπερψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ, πολύ καλά έκανε η πρόεδρός μας και στήριξε την πρόταση.

      Αν παρ' ελπίδα είσαι από εκείνους που ψήφισαν υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ, δεν καταλαβαίνω την δυσαρέσκειά σου.

      Αν είσαι από εκείνους που καταψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ (εγώ εδώ κατατάσσομαι), πάλι στηρίζω την απόφαση της προέδρου της ΕΛΜΕ, μιας και θεωρητικά πάντα είναι γέννημα της Δημοκρατικής διαδικασίας.

      Αν πάλι είσαι από εκείνους που είναι υπεράνω των διαδικασιών, έστω κι αν τις θεωρείς ξεφτιλισμένες ή ότι άλλο, τότε δεν δικαιούσαι να παραπονιέσαι. Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι να παρίστασαι
      στις συνελεύσεις και να ορθώνεις τη φωνή σου εκεί.

      Διαγραφή
    2. Έχει ορισθεί νέα συνέλευση; Που; Πότε;
      Και κάτι που μάλλον δεν έχεις καταλάβει εσύ, όποιος και να είσαι.
      Η πρόεδρος και κάθε πρόεδρος στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον έχει την υποχρέωση μετά από κάθε συνέλευση προέδρων να ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τους συναδέλφους. Τα ΜΜΕ κάνουν την δουλειά τους και παρουσιάζουν τα πράγματα όπως αυτά θέλουν και αποσπασματικά. Εγώ, και φαντάζομαι και πολλοί άλλοι, θέλω να ενημερώνουμε από την αυτόν που εξέλεξα, από αυτόν του οποίου πληρώνω τα έξοδα.
      Αν όμως είναι να ενημερώνομαι, όπως γράφεις από τα ΜΜΕ, τότε να δίνω τη συνδρομή μου σ' αυτά. Όσο για το παρόν μπλοκ, αν είχε αναρτηθεί αναλυτική ενημέρωση δεν θα υπήρχε λόγος γι΄αυτή τη συζήτηση, αλλά η απλή παράθεση των αποτελεσμάτων των ψηφοφοριών είναι κοροϊδία.
      Κατά την άποψη μου, θα έπρεπε ήδη το ΔΣ της ΕΛΜΕ να είχε επισκεφτεί τα σχολεία για το σκοπό αυτό. Μήπως τρομάζουν στην ιδέα αυτή;
      Όσο για το αν δικαιούμαι να παραπονιέμαι αυτό άστο να το αποφασίζω εγώ.
      Περιμένω την απάντησή σου.
      Συναδελφικά χαιρετίσματα.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα,

      όπως το θέτεις όχι δεν έγινε τέτοια συνέλευση και μάλλον αυτός είναι κι ο λόγος, ή αν θέλεις ένας από τους λόγους για τους οποίους θα γίνει. Επίσης συμφωνώ στα από ποιον πρέπει να ενημερώνεσαι, εφόσον θέτεις τις ίδιες προϋποθέσεις με αυτές που θέτω κι εγώ.

      Για τα ΜΜΕ έχω την χείριστη των απόψεων, όμως αρέσκομαι να τα παρακολουθώ. Ο λόγος είναι η κομματική τους προσήλωση και κανείς άλλος. Γι' αυτό φροντίζω να παρακολουθώ περισσότερα των τριών διαφορετικών για να μπορώ να εξάγω τα δικά μου συμπεράσματα.

      Το παρόν ιστολόγιο είναι δίκοπο μαχαίρι. Πιστεύω πως από τη μια μας παρέχει ενημέρωση για τα του κλάδου μας και μας δίνει τη δυνατότητα να εκφραζόμαστε ανώνυμα, ακόμη και να διαφωνούμε ανώνυμα. Η ανωνυμία για εμένα σημαίνει ότι μπορώ να εκφράσω τις απόψεις μου πιο ελεύθερα χωρίς να φοβάμαι. Το να εκφράζομαι ελεύθερα όμως δεν σημαίνει ότι μπορώ να εξυβρίζω.

      Από την άλλη, το ιστολόγιο είναι ανοικτό σε όλους τους πολίτες και ίσως να είναι και κακό για την ήδη άσχημη εικόνα μας να φαίνεται ότι βάλλουμε ο ένας εναντίον του άλλου. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να λυθεί, με εγγραφή, όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, αλλά τότε θα έπρεπε να αποχαιρετήσουμε την ελευθερία της ανωνυμίας.

      Ενστερνίζομαι την άποψή σου ότι τα μέλη της ΕΛΜΕ θα έπρεπε να επισκεφθούν τα σχολεία και να μας εξηγήσουν την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Δυστυχώς κι εγώ πιστεύω ότι φοβούνται αυτές τις επισκέψεις λόγω των αντιδράσεων που πιθανόν συναντήσουν.

      Για το αν δικαιούσαι ή όχι να παραπονιέσαι, διαμαρτύρεσαι ή και να ΦΩΝΑΖΕΙΣ, επιμένω σε εκείνα που έγραψα σε προηγούμενο μήνυμα. Για να μου απαντάς έτσι θεωρώ ότι συμμετέχεις στις περισσότερες των διαδικασιών και άρα έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη. Ειδικά στο τελευταίο δε νομίζω ότι μπορώ να σχολιάσω ή να κρίνα και να κατακρίνω τον οποιονδήποτε.

      Τώρα λαμβάνοντας υπόψιν την απάντησή σου, επιχειρώ να απαντήσω εκ νέου στο αρχικό ερώτημα σου, πάντα με βάση την προσωπική μου άποψη, λέγοντας ότι η ΟΛΜΕ τους παγίδευσε αναγκάζοντάς τους να πάρουν μια απόφαση πολύ βιαστικά, σχεδόν εκβιαστικά, η οποία θα βόλευε την ίδια την ΟΛΜΕ, η οποία μας έβαλε με την πλάτη στον τοίχο. Επιμένω πως καλά έκανε και ψήφισε όπως ψήφισε η πρόεδρος, αφού επί της ουσίας ψήφισε υπέρ της ανεδαφικότητας της πρότασης που η ίδια ανίκανη ΟΛΜΕ τους έβαλε να μας σερβίρουν.

      Το αν καλώς ή κακώς την υπερασπίστηκαν με πάθος στην τελευταία πολυπληθή συνέλευση, εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε κακώς. Οπότε μαζί με εσένα περιμένω κι εγώ την αναλυτική έκθεση των θέσεών τους επ' αυτού.

      Ευχαριστώ πολύ για τα χαιρετίσματα και ανταποδίδω, όπως και για το χρόνο που διέθεσες για να μου απαντήσεις.

      Υ.Γ. Δεν είμαι μέλος του Δ.Σ. και δεν ανήκω σε καμία κομματική οργάνωση ή παράταξη, για να ξεκαθαρίζουμε και τις θέσεις μας.

      Διαγραφή