Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Αίτημα για απόσυρση εγκυκλίου και άρση της κατάστασης επίταξης

Γραφείο 105, 1οςόροφος
Μπρωκούμη 30, 67100 Ξάνθη
Τηλ& Φαξ: 2541028230
Κιν. 6972121615
Κιν. 6972870680
elmexanthis.blogspot.com
Προς: Υπουργείο Παιδείας
Κοινοποίηση: Σχολεία Ξάνθης, ΔΣ της ΟΛΜΕ Σύνδεσμοι σχολείων, ΜΜΕ


Αρ. Πρ. 522

Ξάνθη, 21/5/2013


Θέμα: Αίτημα για απόσυρση εγκυκλίου και άρση της κατάστασης επίταξης

Συνάδελφοι/ισσες.
Στις 17 Μαΐου 2013 το Υπουργείο Παιδείας, έστειλε στα σχολεία (και μάλιστα μετά τη λήξη του ωραρίου!) την  εγκύκλιο με Αρ. Πρωτ.: 66267/Δ2 με θέμα: «Οδηγίες για τον έλεγχο της ομαλής και απρόσκοπτης άσκησης των επιταγμένων προσωπικών υπηρεσιών του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις θέσεις όπου υπηρετούν, εξ αφορμής της κηρυχθείσας πολιτικής κινητοποίησης.»
Με την εγκύκλιο αυτή καλούν τα στελέχη διοίκησης να εφαρμόσουν «πιστώς το πλαίσιο υλοποίησης της ανωτέρω πολιτικής κινητοποίησης »
Με τον τρόπο αυτό και θέλοντας να σπείρουν φόβο και ανησυχία στους/στις συναδέλφους/ισσες θέτουν ανύπαρκτα ζητήματα για το ωράριο των εκπαιδευτικών, που δεν επιτηρούν στις πανελλαδικές εξετάσεις τους/τις οποίους/ες επιχειρούν να υποβάλλουν σε « καψόνια» και να τρομοκρατήσουν όλον τον κλάδο με αλλοπρόσαλλες εντολές.
Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της ΟΛΜΕ «η πολιτική επιστράτευση, ανεξάρτητα από τα θέματα της ορθής εδραίωσης της κατά το Σύνταγμα και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Χώρας, είχε ως υποτιθέμενο στόχο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων με την παροχή όχι νέας μορφής καταναγκαστικής εργασίας, αλλά εκείνης που κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων ίσχυε στο παρελθόν και την οποία θα προσέφεραν οι εκπαιδευτικοί εάν δεν είχε μεσολαβήσει η απειλή πραγματοποίησης απεργιακών εκδηλώσεων».
Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει σε ανάλογη περίπτωσηότι η «νομοθεσία ορίζει ότι οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στα σχολεία πέρα από τις ώρες διδασκαλίας μόνο αν τους έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο από το σύλλογο διδασκόντων (Ν. 1566/85) ή με πράξη του/της διευθυντή/τριας του σχολείου, δηλαδή γραπτώς, (Υπουργική Απόφαση Φ353.1/324/105657/Δ1) μέχρι έξι ώρες την ημέρα ή μέχρι 30 ώρες την εβδομάδα».
Ακόμη υπενθυμίζουμε ότι οι συναδέλφοι/ισσες έχουν δικαίωμα και υποχρέωση με βάση και το πειθαρχικό δίκαιο να ζητήσουν την σχετική γραπτή εντολή από τα στελέχη της διοίκησης, την οποία αυτά έχουν υποχρέωση με βάση το νόμο να παραχωρήσουν.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει και εγγράφως (όχι μόνο τηλεφωνικά) την απαράδεκτη αυτή εγκύκλιο να σεβαστεί τον νόμο.

Κυρίως όμως απαιτούμε από το υπουργείο Παιδείας να άρει την επίταξη των υπηρεσιών των εκπαιδευτικών και να επιστρέψει στην δημοκρατική ομαλότητα.


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
H Πρόεδρος

Λουκοπούλου Μαρία
Ο Γραμματέας

Ψωμακέλης Κλεομένης

1 σχόλιο:

  1. επιτέλους, η αντίδραση της ΕΛΜΕ Ξάνθης, απέναντι στις χουντικές-τρομοκρατικές μεθόδους, των στελεχών της εκπαίδευσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή