Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΔΣ 8/4/2013


Στο ΔΣ της Δευτέρας 8/4/2013:
h Είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τους συνδέσμους στις 7μμ. Ήρθαν μόνο 3 σύνδεσμοι. Έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση η οποία θα ήταν πιο γόνιμη αν παραβρισκόντουσαν περισσότεροι/ες σύνδεσμοι. Οι συναδέλφισσες και ο συνάδελφος σύνδεσμοι παρέμειναν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ. Θεωρούμε τις παρεμβάσεις τους πολύ χρήσιμες. Υπενθυμίζουμε ότι οι συνεδριάσεις του ΔΣ είναι ανοιχτές η παρουσία/παρέμβαση συναδέλφων και συναδελφισσών είναι τόσο καλοδεχούμενη όσο και χρήσιμη.
h Συζητήθηκαν τα διαδικαστικά για τις εκλογές 23/4. Η συνέλευση θα γίνει 10πμ-1μμ και θα ακολουθήσουν οι εκλογές μέχρι τις 7μμ. Θα σταλεί ενημερωτικό στα σχολεία σχετικά τόσο με τα διαδικαστικά θέματα όσο και για τη σημασία αυτών των εκλογών. Ταυτόχρονα θα γίνουν και οι εκλογές για εκλέκτορες για το νέο ΔΣ του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ της περιφέρειας
h Η εκδήλωση για τα κινητά στις 17/4 αναβάλλεται γιατί προέκυψε επιστημονικό συνέδριο στο οποίο πρέπει να παραβρεθεί ο εισηγητής.
h Συζητήθηκε το θέμα των μαθημάτων το Σάββατο που κάνουν οι συνάδελφοι/ισσες στο 1ο ΕΠΑΛ προκειμένου να αναπληρώσουν  τις ώρες που χάθηκαν λόγω καταλήψεων. Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον προϊστάμενο η οποία θα του ζητά να μεριμνήσει για την υπερωριακή αποζημίωση τους αφού όμως πρώτα γίνει ενημέρωση μελών του ΔΣ την επομένη (9/4/2013) από τους/τις ίδιες συναδέλφους/ισσες του σχολείου. Η συνάντηση έγινε, τα δεδομένα ήταν όπως περιγράφηκαν στο ΔΣ και επομένως η επιστολή θα σταλεί.
h Αποφασίστηκε το κείμενο για υπογραφές εναντίον της αξιολόγησης που παρουσιάστηκε στο ΔΣ και είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ να παραπεμφθεί στη ΓΣ.
h Εγκρίθηκε ψήφισμα κατά του νέου πειθαρχικού
h Αποφασίστηκε να γίνει πρόσκληση προς την «Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974» για τη δυνατότητα μεταφοράς της εκδήλωσης «Μνήμη 21ης Απριλίου 1967: το σχολείο στο γύψο». Εξετάζονται δυνατότητες και τοπικής εκδήλωσης.
h Προτάθηκε να γίνει ενημέρωση στους/στις συναδέλφους/ισσες σχετικά με την πανευρωπαϊκή πρόταση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού (http://www.right2water.eu/el). Θα σταλεί σχετικό ενημερωτικό στα σχολεία
h Αποφασίστηκε σταλεί εγγραφο στην ΟΛΜΕ και στο υπουργείο παιδείας το οποίο να ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μοριοδοτείται, με κάποιο τρόπο, η δεύτερη αναγνωρισμένη ειδικότητα των εκπ/κών για τη διαδικασία των αποσπάσεων.
h Εγκρίθηκε η κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες της Παρασκευής 13/4 ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι/ισσες που το επιθυμούν να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο για θέματα ειδικής αγωγής.
h Αποφασίστηκε να δοθεί το συμβολικό ποσό των 200 για την θεραπεία μαθήτριας που πρέπει να χειρουργηθεί στην καρδιά. Θα σταλεί ενημερωτικό στα σχολεία όπου θα ζητείται η συνδρομή των συναδέλφων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου