Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Οι μαθητές μας διεκδικούν! Εμείς;

Πειστήκαμε ότι τα ολοένα και νέα μέτρα είναι σωτήρια για τη χώρα και τους κατοίκους της ή απλά θα αφήσουμε (πάλι) τα παιδιά μας να μας ξελασπώσουν από τα μνημόνια:
Γιάννενα
Βόλος
Ανώγεια
Θα μεμψιμοιρούμε μέχρις ότου η νέα γενιά αγωνιστεί ώστε να ξανακερδίσει το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, την κοινωνική ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία;.

Είναι ανάγκη να οργανωθούμε ενάντια στις σημερινές βάρβαρες πολιτικές.
Οι συνδικαλιστικοί φορείς, είναι οι μόνοι επίσημοι θεσμοί με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και έχουν ήδη και την οργάνωση και την εμπειρία δράσης.
  • Ας πάψουμε να γρινιάζουμε ότι οι συνδικαλιστές ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανέλιξη, με τη δική μας συμμετοχη μπορούμε να τους αναγκάσουμε να εργαστούν για όλους μας και να αναδείξουμε τους άξιους συναδέλφους.
  • Ας πάψουμε να γρινιάζουμε ότι ο συνδικαλισμός είναι αδύναμος και δεν έχει να επιδείξει νίκες, μόνο εμείς με τη συμμετοχη μας μπορούμε να τον κάνουμε υπολογίσιμο και να κερδίσουμε ξανά την αξιοπρέπεια του επαγγέλματος και της καθημερινότητάς μας.
  • Ας πάψουμε να γρινιάζουμε μεταξύ μας για την ανέχεια στην οποία μας οδηγούν, αλλά ταυτόχρονα να αδρανούμε στη δημόσια ζωή μας αντί να διεκδικούμε αυτά που αξίζουμε.
Είμαστε οι εκπαιδευτικοί σε αυτήν την κοινωνία.
Είμαστε όλοι μορφωμένοι.
Έχουμε χρέος να ενημερωθούμε και να μελετήσουμε όσα συμβαίνουν σήμερα.
Έχουμε χρέος να σταματήσουμε την καταστροφή του μέλλοντος του δικού μας και των μαθητων μας.
Έχουμε μερικά έτοιμα εργαλεία για αυτό το σκοπό, την ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ.
Ας τα χρησιμοποιήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου