Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Θέση της ΕΛΜΕ Ξάνθης στην πρόταση της ΟΛΜΕ


Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν έγινε δυνατή η συγκέντρωση των ερωτηματολογίων. Η θέση της ΕΛΜΕ Ξάνθης στην συνέλευση των προέδρων θα βασιστεί στα συμπεράσματα που προέκυψαν στη συγκέντρωση/«Γενική Συνέλευση» που έγινε στις 31/1/2012 καθώς και στις συζητήσεις που έγιναν στους συλλόγους των σχολείων που επισκέφτηκαν τα μέλη του ΔΣ. Συνοπτικά:

  • ¥  Συμφωνούμε με τις 5ημερες κινητοποιήσεις. Το είδος των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί από κοινού με τις ΕΛΜΕ της περιφέρειάς μας
  • ¥  24ωρη απεργία μόνο μαζί με άλλους κλάδους (με ΑΔΕΔΥ ή, ακόμη καλύτερα, γενική) και οπωσδήποτε καλά προετοιμασμένη. Όχι στις «άσφαιρες» απεργίες.
  • ¥  Ζητάμε από τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ να ξεκινήσουν περιοδείες για να αποκτήσουν τη δική τους αντίληψη σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους και τι προτείνουν.
  • ¥  Πρέπει να μπει κεντρικό θέμα της ΟΛΜΕ, πέρα από το μισθολογικό /βαθμολογικό, το θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Η δημόσια, δωρεάν και αξιόπιστη υγειονομική περίθαλψη πρέπει να γίνει μια από τις κεντρικές μας διεκδικήσεις.
  • ¥  Να συζητηθούν εκπαιδευτικά θέματα ώστε να έχει ο κλάδος θέσεις για θέματα που τίθενται στο τραπέζι, αλλά και να γίνουν γνωστές οι θέσεις που ήδη υπάρχουν από τα εκπαιδευτικά συνέδρια. Και εδώ η παρουσία των μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ έξω από την Αθήνα θα ήταν πολύ χρήσιμη.
  • ¥  Να συζητηθούν τρόποι συνολικότερης αντιμετώπισης των συγχωνεύσεων





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου