Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Ν.Ξάνθης προς τους βουλευτές Ν.Ξάνθης


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ 11/2/2012

Κύριοι Βουλευτές
Η πολιτική που στηρίζετε με την ψήφο σας και με τη συμμετοχή σας στην κυβέρνηση είναι μια φανερά αναποτελεσματική, καταστροφική, ανεύθυνη και εγκληματική πολιτική
Τα δύο τελευταία χρόνια:  
h η συντριπτική πλειοψηφία του λαού οδηγήθηκε στην εξαθλίωση
h δημιουργήθηκαν στρατιές ανέργων, η νεολαία στερείται από κάθε προοπτική εργασίας
h οι δημόσιες υπηρεσίες διαλύθηκαν
h η εκπαίδευση και οι υπηρεσίες υγείας εξαρθρώθηκαν
h η φορολογική λεηλασία έφερε τους πολίτες σε αδιέξοδο
h ο δημόσιος πλούτος και η δημόσια περιουσία εκποιήθηκαν 
h κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες τον τελευταίο αιώνα καταργήθηκαν
h κάθε έννοια συνταγματικής τάξης και δημοκρατικής νομιμότητας έχει καταλυθεί

Οι κυβερνήσεις με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας επέλεξαν την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και των τοκογλύφων. Τα δύο τελευταία χρόνια ζούμε το ξήλωμα της δημοκρατίας, το γλίστρημα σε μια άτυπη δικτατορία. Η χώρα βρίσκεται υπό πολιτική και οικονομική κηδεμονία. Κάθε προ-σπάθεια αντίστασης επιχειρείται να πνιγεί στο παρόν και το μέλλον. Ξένες από το λαό δυνάμεις και συμφέροντα έχουν λόγο και επιβάλλουν πολιτική στην κυβέρνηση. Η χώρα έχει πλέον οδηγηθεί στον απόλυτο εξευτελισμό.

Ο λαός έδειξε την αντίθεσή του σε όλα αυτά με όλους τους τρόπους αυτά τα δύο χρόνια. Στις 28/10/2011 με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του έστειλε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της πολιτείας για την οργή και την αγανάκτησή του, για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων. 
Οι κυβερνώντες όμως δεν πήραν το μήνυμα και επέλεξαν τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου ακόμη και με το ΛΑΟΣ, μόνο και μόνο για να ψηφίσουν ένα νέο μνημόνιο πιο βάρβαρο από το πρώτο, που υπόσχεται περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, επιβολή κι άλ-λων φόρων, την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Κύριοι βουλευτές
Δεν έχετε το δικαίωμα, ψηφίζοντας το νέο μνημόνιο, να παραδώσετε οριστικά τη χώρα και το λαό δεμένους χειροπόδαρα στους τοκογλύφους και το κεφάλαιο. Δεν έχετε το δικαίωμα να οδηγήσετε το λαό στην απόλυτη απόγνωση, την υποδούλωση και τον εξευτελισμό.

Γνωρίζετε ότι για το λαό στηρίζετε μια κυβέρνηση Κουίσλιγκ. Μια κυβέρνηση που δεν έχει καν δημοκρατική νομιμοποίηση. 
Απαιτούμε από εσάς να καταψηφίσετε το νέο μνημόνιο. Ψηφίστε ΟΧΙ. 
Ο μόνος υπεύθυνος να αποφασίσει τη σωτηρία της χώρας είναι ο λαός και εσείς έχετε υποχρέωση, όπως ορκιστήκατε στο σύνταγμα, να θέσετε τη σωτηρία της υπό την ελεύθερη κρίση του και να προσφύγετε σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου