Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΛΜΕ: Πρόγραμμα δράσης

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε το παρακάτω πρόγραμμα δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα:
1. Συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 27/9 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια.
2. Στις 11 Οκτωβρίου κηρύσσουμε πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας, κατά την οποία καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων/ουσών να συζητήσουν και να αναδείξουν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο (επαγγελματική
εξουθένωση-εργασιακές συνθήκες, μισθολογική αξιοπρέπεια, λειτουργία σχολικών μονάδων). Στη συνέχεια να γίνουν δράσεις στο προαύλιο των σχολείων και να ακολουθήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ από κοινού με γονείς και μαθητικά συμβούλια στις κατά τόπους ΔΔΕ ή ΠΔΕ. Στην Αττική η αντίστοιχη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στο ΥΠΑΙΘ στις 2μμ. Στις 10πμ θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
3. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να κάνουν παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια για τα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων (ενέργεια, θέρμανση κλπ) και για τα ζητήματα στέγασης – σίτισης των συναδέλφων.
4. Πραγματοποίηση διασκέψεων με την παρουσία μελών του ΔΣ για τα προβλήματα νεοδιόριστων και αναπληρωτών/τριών σε Μύκονο, Ρέθυμνο και Καλαμάτα.
5. Συνάντηση με υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις επικείμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.
6. Συνάντηση με υπουργό Εσωτερικών για στέγαση/σίτιση εκπαιδευτικών, λειτουργικά έξοδα σχολείων (θέρμανση/ ενέργεια), ορισμό ενεργειακών υπευθύνων στα σχολεία κλπ
7. Συνάντηση με υπουργό Οικονομικών για την μισθολογική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών.
8. Περιοδείες μελών ΔΣ ανά τη χώρα
9. Γενική Συνέλευση Προέδρων στις 22 Οκτωβρίου και ΓΣ των ΕΛΜΕ από 17-21/10.
10. Συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

Καλούμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις δράσεις της Ομοσπονδίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου