Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Διευκρινίσεις σχετικά με τη συμμετοχή στο σωματείο και την απεργία αποχή

Μέλη της ΕΛΜΕ μπορούν να είναι όλες οι καθηγήτριες και όλοι οι καθηγητές που υπηρετούν στην αντιπεριφέρεια Ξάνθης.
Τα μέλη της ΕΛΜΕ συνεισφέρουν στην ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ είτε με παρακράτηση που γίνεται από τη μισθοδοσία είτε καταθέτοντας αυτοπροσώπως τη συνδρομή τους την ώρα των εκλογών, πριν να ψηφίσουν.
Εννοείται ότι όποια συναδέλφισσα ή όποιος συνάδελφος χρειαστεί τη συμπαράσταση της ΕΛΜΕ, η ΕΛΜΕ θα είναι δίπλα της και δίπλα του...
Για να αισθάνονται ασφαλείς, οι αναπληρώτριες και οι αναπληρωτές (ή οποιαδήποτε/ οποιοσδήποτε άλλη/ος συναδέλφισσα/ος) που δεν δήλωσαν να παρακρατείται η συνδρομή τους μπορούν να το κάνουν με ένα απλό τηλεφώνημα στo τμήμα μισθοδοσίας. Εναλλακτικά,
οι αναπληρώτριες και οι αναπληρωτές μπορούν να στείλουν mail στην ΕΛΜΕ δηλώνοντας ότι θέλουν να είναι μέλη της και θα καταθέσουν τη συνδρομή τους (5 ευρώ) ηλεκτρονικά στον λογαριασμό της ΕΛΜΕ εντός τριών μηνών.

Υπενθυμίζουμε ότι οι νεοδιόριστες και οι νεοδιόριστοι, οι αναπληρώτριες και οι αναπληρωτές με οποιαδήποτε σχέση εργασίας όπως και οι ωρομίσθιες και οι ωρομίσθιοι έχουν ακριβώς το ίδιο δικαίωμα να συμμετάσχουν στην απεργία αποχή. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΔιοριζόμαστε βάσει πινάκων κατάταξης μορίων. 

Επίσης διευκρινίζουμε ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει  τη διεκδίκηση οποιασδήποτε θέσης στελέχους εκπαίδευσης λόγω της συμμετοχής σε οποιαδήποτε απεργία.

5 σχόλια:

  1. Τι έγινε κάνατε αυτή την ανάρτηση μιας και λέτε τα προφανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι τιμώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση όσους συμμετείχαν στην απεργία αποχή της ΑΔΕΔΥ σας παραθέτω την σχετική καταγγελία της ΑΔΕΔΥ όπως αυτή είχε δημοσιοποιηθεί:
    "Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη για τον αποκλεισμό προσοντούχων συναδέλφων μας από τις κρίσεις Γενικών Διευθυντών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Υλοποιώντας την απαράδεκτη τροπολογία της, άρθρο 24Α του Ν. 4369/2016, τιμωρεί όσους πήραν μέρος στη νόμιμη απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την αξιολόγηση, αποκλείοντάς τους από τις κρίσεις για θέσεις στελεχών (Γεν. Διευθυντές, Διευθυντές, προϊσταμένους).

    Είναι βέβαιο ότι οι όποιες κρίσεις γίνουν με αποκλεισμό συναδέλφων είναι αίολες και απονομιμοποιημένες πολιτικά, συνδικαλιστικά και ηθικά. Ως Α.Δ.Ε.Δ.Υ., δε, θα λάβουμε όλα τα μέτρα στήριξης των συναδέλφων που αποκλείονται. Είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα δικαιωθούν. Η, δε, τροπολογία της κ. Γεροβασίλη θα μείνει στην ιστορία ως μελανό στίγμα, αφού είναι η μόνη Υπουργός, μετά τη μεταπολίτευση, που νομοθέτησε μέτρα τιμωρητικά για όσους συμμετέχουν σε νόμιμη απεργία.

    Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. "
    Προς απάντηση του ερωτήματος που έθεσε ο προηγούμενος, μιας και το ΔΣ της ΕΛΜΕ σιωπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αίολες ; θα τις πάρει ο αέρας !

    Λίγο προσοχή στην ορθογραφία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία Λουκοπούλου2 Μαρτίου 2021 στις 12:06 μ.μ.

    Υπάρχει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που εκδόθηκε τον Γενάρη του 20 και αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων: "10. Επειδή, με δεδομένη τη νομιμότητα της εν λόγω απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ, επί της οποίας το Δικαστήριο τούτο δεν μπορεί να κρίνει παρεμπιπτόντως, αφού επ’ αυτού καθιερώνεται αποκλειστικός τρόπος κρίσης από τα πολιτικά δικαστήρια, κατά την ειδική διαδικασία των άρθρων 663 –676 του ΚΠολΔ., η παράλειψη του αιτούντος να προβεί στην αξιολόγηση των υφισταμένων του, οφειλόμενη στη συμμετοχή του στην απεργιακή αυτή κινητοποίηση, δεν εκώλυε τη συμμετοχή του στη επίδικη διαδικασία επιλογής του ιδίου ως προϊσταμένου, όπως, μη νομίμως, κρίθηκε με τις προσβαλλόμενες αποφάσεις".
    Αυτή η απόφαση εκδόθηκε μετά από τον συγκεκριμένο νόμο που αναφέρεις συναδέλφισσα/ε.
    Ο σύνδεσμος για την απόφαση είναι: https://adedy.gr/wp-content/uploads/2020/05/%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A6%CE%91%CE%A3%CE%97-%CE%91559_2020-%CE%94%CE%95%CF%86%CE%91%CE%B8.
    Νομίζω ότι το σκεπτικό της είναι ενδιαφέρον και λύνει πολλές απορίες.
    Εξάλλου, η απεργία είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο από το σύνταγμα. Δεν νοείται νόμος που να παραβιάζει συνταγματικό δικαίωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με την κ.Γεροβασίλη, τότε οι Συριζαίοι, δεν έβγαλαν λέξη. Το κόμμα πάνω απ' όλα..τώρα, 2 ανακοινώσεις τη μέρα!
    Φαίνεται οι πολιτικές γραμμές τελικά, είναι ίδιες..από πιο πάνω έρχονται οι πολιτικές αποφάσεις..εδώ στην Ελλάδα, απλά πλέον, οι κυβερνήσεις εκτελούν εντολές!
    Πασοκ σώσε μας, το παλιό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή