Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Απογευματινές συνεδριάσεις συλλόγων και άλλα προβλήματα

Υπενθυμίζουμε στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους Διευθύντριες/Διευθυντές ότι οι συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πραγματοποιούνται εντός ωραρίου. Ας σεβαστούμε τον ιδιωτικό χώρο και τις ώρες ξεκούρασης των συναδελφισσών και των συναδέλφων σε μια δύσκολη περίοδο που, πέρα από την πανδημία, επιβαρύνθηκαν και επιβαρύνονται ακόμη με επιπλέον φόρτο εργασίας σηκώνοντας όλο το βάρος της τηλεκπαίδευσης και των γενικότερων ελλείψεων της δημόσιας εκπαίδευσης. Επειδή, τέτοιες συνεδριάσεις εκτός ωραρίου είναι παράνομες, οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι δεν υποχρεούνται να τις παρακολουθούν.

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι η ειδική συνεδρία για την ενημέρωση για την αξιολόγηση είναι μονοθεματική και αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα της/του διευθύντριας/διευθυντή όταν συμπεριλαμβάνεται σε συνεδριάσεις με άλλα θέματα.

Επίσης, θα καλούσαμε τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των σχολείων να προστατεύουν με κάθε τρόπο την υγεία των συναδελφισσών και των συναδέλφων και να αποφεύγουν να τις/τους εκθέτουν σε επαφές που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, όπως για παράδειγμα, την δια ζώσης παράδοση βαθμολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου