Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης για την Αντιμετώπιση και τον Περιορισμό της Διασποράς του Covid-19

Μετά την κοινή συνάντηση των ΔΣ της ΕΛΜΕ, του Διδασκαλικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Γονέων ο Ιατρικός Σύλλογος μας έστειλε τις παρακάτω οδηγίες:

-----------------------

Αντιμετώπιση και Περιορισμός Διασποράς Covid-19 Η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ξάνθης και εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στην συνάντηση τους με το προεδρείο του Ι Σ Ξάνθης αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς που αφορούν στη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας εν μέσω πανδημίας.

Στην συνάντηση τονίστηκε ότι την περίοδο αυτή στην περιοχή μας έχουμε χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Δεν πρέπει όμως να εφησυχάζουμε και να είμαστε προετοιμασμένοι για τους επόμενους χειμερινούς μήνες (χαμηλή θερμοκρασία, συγχρωτισμό, όχι καλό αερισμό χώρων). Ανακεφαλαιώνουμε με χρηστικό τρόπο οδηγίες πρόληψης της Covid-19 και αποφυγής έκθεσης στον ιό. 
- Τηρούμε αποστάσεις από τους γύρω μας (όσο είναι δυνατό). Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μέτρο πρόληψης.
- Συνδυαστικά καλύπτουμε στόμα και μύτη με την μάσκα, ειδικά όταν είμαστε κοντά σε άλλους.
- Πλένουμε τα χέρια μας συχνά με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιούμε απολυμαντικό.
- Φροντίζουμε οι χώροι να αερίζονται επαρκώς.
- Καθαρίζουμε τακτικά και απολυμαίνουμε επιφάνειες που αγγίζουμε συχνά.
- Μαθητές με ύποπτα συμπτώματα (πυρετό, καταβολή, βήχα, ανοσμία, αγευσία) παραμένουν στο σπίτι, ενημερώνεται ο θεράπων ιατρός και με τις οδηγίες του αν κριθεί σκόπιμο γίνεται μοριακό τεστ. Σε περίπτωση θετικού οι κοντινότερες επαφές του μαθητή στο σχολείο και στο περιβάλλον του απομονώνονται για 14 ημέρες (ενδεχομένως υποβάλλονται σε τεστ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου