Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης σχετικά με τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις

Μετά την αναίτια και παράτυπη περικοπή των αδειών ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα με την πρόσκληση για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών με διάρκεια σύμβασης τριών μηνών κατ’ ελάχιστο. Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους πρακτικές περαιτέρω υποβάθμισης των ήδη ελαστικοποιημένων σχέσεων εργασίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Αντί, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας να αναζητεί εκπαιδευτικούς τριμήνου, ας αναμορφώσει το πλαίσιο των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών εξισώνοντάς τα με τα αντίστοιχα δικαιώματα των μονίμων συναδέλφων. Δεν είναι δυνατόν να αναζητούμε βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου με εκπαιδευτικούς διαφόρων δικαιωμάτων και ταχυτήτων.

Σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου για τη διεξαγωγή υπηρεσιακών εκλογών με ηλεκτρονικό τρόπο το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου τονίζουμε την αντίθεσή μας, καθώς η διαδικτυακή αυτή διαδικασία αφυδατώνει και αποψιλώνει τις εκλογές από την ουσία τους που δεν είναι άλλη από το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι». Λύσεις υπάρχουν και είναι γνωστές (διεξαγωγή εκλογών με φυσικό τρόπο σε μεταγενέστερο χρόνο, σε εργάσιμη ημέρα με ή χωρίς άδεια). 

Οι εξ αποστάσεως διαδικασίες μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα και η μέχρι τώρα εμπειρία μας από τις επιδόσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (πχ οι πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις στο ΠΣΔ) δεν μας εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου