Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Προβολή Πέμπτης 17/9

Ακόμη μια κωμωδία στις «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» με την ταινία του Michael Showalter «The Big Sick» (2017) (για αδιευκρίνιστο λόγο στην ελληνική αγορά κυκλοφόρησε ως «Έρωτας μετ΄ εμποδίων») σε σενάριο των Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani.
Ο Πακιστανικής καταγωγής Κουμάλ προσπαθεί να κάνει καριέρα στην stand up σκηνή του Σικάγο και η Έμιλι μια θεατής του σόου του ξεκινούν μια τρυφερή σχέση. Η αδυναμία του Κουμάλ να εξομολογηθεί αυτή τη σχέση στους συντηρητικούς γονείς του και σε εκείνη την πραγματικότητα οδηγεί σύντομα το ζευγάρι στο χωρισμό. Όταν όμως η Έμιλι προσβάλλεται από μια μυστηριώδη ασθένεια και πέφτει σε κώμα ο Κουμάλ επιλέγει να σταθεί κοντά στους γονείς της Έμιλι τους οποίους γνωρίζει για πρώτη φορά στο νοσοκομείο.

Η Emily Gordon και ο Kumail Nanjiani διασκευάζουν την ιστορία της γνωριμίας τους δημιουργώντας μια ειλικρινή και διασκεδαστική εκδοχή που δεν προλαβαίνει να ξεπέσει στην κοινοτοπία. Η ταινία ισορροπεί μεταξύ κωμικού και δραματικού, αποφεύγοντας τόσο τον μελοδραματισμό όσο και τα εκβιαστικά αστεία ακόμα και στις πιο υπερβολικές στιγμές. Ο Showalter, βασισμένος σε ένα γερό σενάριο, δημιουργεί, χωρίς βαρύγδουπα τσιτάτα, μια τρυφερή, και συγκινητική ταινία για τις ανθρώπινες σχέσεις και τη βαρύτητα των επιλογών μας . 

Στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου. Έχει ακόμη ζέστη αλλά πάρτε, καλού κακού, και ένα μπουφανάκι. Στον Κήπο έχει πάντα δροσιά! Η ταινία διαρκεί 120΄. Θα ξεκινήσουμε στις 9μμ χωρίς το γνωστό ακαδημαϊκό 15λεπτο! 

-------------------

Προαιρετική είσοδος 2 ευρώ, αποκλειστικά για την ενίσχυση της ΦΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου