Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τη συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον Δ/ντη Β/θμιας

Αντιπροσωπία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συναντήθηκε την Παρασκευή 22/6/2018 με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης. Στη συζήτηση που έγινε τέθηκαν από την πλευρά μας τα παρακάτω θέματα:
Αναπληρωτές/τριες: Επειδή παρατηρήθηκε το άκρως προβληματικό φαινόμενο, οι αναπληρωτές/τριες να μοιράζονται σε πολλά σχολεία με σοβαρές συνέπειες για τους ίδιους αλλά και τη λειτουργία των σχολείων ζητήσαμε να μην σπάνε οι ώρες κατά τις τοποθετήσεις τους. Το πρόβλημα αυτό είχε ήδη εντοπιστεί και από τη δ/νση, που συμφώνησε στην αλλαγή τρόπου τοποθέτησης με τη νέα χρονιά. Επιπλέον, ζητήσαμε τη συμμετοχή του ΠΥΣΔΕ στις διαδικασίες τοποθέτησης, με συμβουλευτικό ρόλο. 
Συζητήθηκε επίσης, και έγινε δεκτή, η αποστολή των εγγράφων απόλυσης στον τόπο κατοικίας των αναπληρωτών/τριών που δε διαμένουν στην Ξάνθη. 
Λυκειακές επιτροπές: Ζητήσαμε διευκρινήσεις για τον τρόπο συγκρότησης των επιτροπών μετά από παράπονα που δεχτήκαμε. Ο δ/ντής μας παρουσίασε αριθμητικά δεδομένα σχετικά με τα χρόνια υπηρεσίας και την συχνότητα συμμετοχής των συναδέλφων/ισσών που στελέχωσαν τις επιτροπές. Επίσης, μας εξήγησε τα κριτήρια επιλογής: πχ μονόμισθοι/ες, συνάδελφοι/ισσες με οικονομικά προβλήματα κλπ σε συνδυασμό με την ανάγκη παρουσίας και ατόμων με εμπειρία στις λυκειακές επιτροπές. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι ζήτησε και τις εισηγήσεις των διευθυντών/τριών.
Από την πλευρά μας, ζητήσαμε από τον Δ/​ντή Β/θμιας να ενταθεί η ανανέωση των λυκειακών (αλλά και όποιων) επιτροπών το επόμενο σχολικό έτος. 
Παράτυπες μεταγραφές: Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε σχολεία κυρίως της περιφέρειας, η ΕΛΜΕ έχει, ήδη, προβεί, σε αρκετές παρεμβάσεις: 
Έκκληση στη δ/νση β/θμιας και στις δ/νσεις των σχολείων για ενδελεχή έλεγχο των δικαιολογητικών και τήρηση της νομιμότητας, 
Αίτημα νέου σχεδιασμού χωροταξικής κατανομής. Σε ορισμένες από τις διαδικασίες αυτές κλήθηκε και το ΔΣ της ΕΛΜΕ. 
Μετά από νέες καταγγελίες «ύποπτων» αιτημάτων μεταγραφών, αποστείλαμε αίτημα στη δ/νση μέσω του νομικού μας συμβούλου για απόδοση σχετικών στοιχείων. 
Η δ/νση μας διαβεβαίωσε ότι μελετά τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Ένα από τα βήματα  που θα γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή είναι και ο έλεγχος της εγκυρότητας των δικαιολογητικών κυρίως ως προς τις αλλαγές διευθύνσεων κατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου