Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Μεταφορά της συνέλευσης προέδρων και γενικής συνέλευσης ΕΛΜΕ Ξάνθης

Ενόψει της ψήφισης στη Βουλή των προαπαιτούμενων το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε:
-Την αναβολή της συνέλευσης των προέδρων για μια εβδομάδα (Σάββατο 20/1). Η σχετική ΓΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης αναβάλλεται για την Τετάρτη 17/1, στις 7:30μμ
-Σχετικά με τις προτεινόμενες για αύριο, Τετάρτη 10/1, κινητοποιήσεις, εκτιμούμε ότι δεν υπήρξε ούτε ο χρόνος προετοιμασίας που θα εγγυάται την αξιοπρεπή πραγματοποίησή τους, ούτε όμως και επαρκής ενημέρωση. Μέλη του ΔΣ θα συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης.
-Τη Δευτέρα 15/1, ημέρα ψήφισης των προαπαιτούμενων, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας η οποία συμπληρώθηκε με 3ωρη στάση της ΟΛΜΕ ενάντια στην ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση. Η ώρα και ο τόπος της απεργιακής συγκέντρωσης θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με τα άλλα σωματεία. 
Δ​ιαβάστε εδώ το νομοσχέδιο.  Τα άρθρα που αφορούν το υπουργείο παιδείας είναι τα 244, 245 και 246. Για το ωράριο 245 και τις συγχωνεύσεις σχολείων 246.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ:
  Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεδρίασε έκτακτα χθες Δευτέρα, 8/1 για να εξετάσει τη διαμορφούμενη κατάσταση ενόψει της ψήφισης στην Βουλή των προαπαιτούμενων για να κλείσει η 3η αξιολόγηση.
Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες πακέτο των προτεινόμενων μέτρων. Μετά από αυτό και με δεδομένη την ψήφιση μέτρων που πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση (υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στα σχολεία, κριτήρια συγχωνεύσεων, αναμοριοδότηση σχολ. Μονάδων) το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε το κάτωθι απεργιακό πρόγραμμα:
 ·Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης της χώρας την Τετάρτη 10/1 και ώρα 13.30 διαμαρτυρόμενοι για τα δυσμενή μέτρα που επιχειρείται να επιβληθούν στο χώρο της εκπαίδευσης. Για την πραγματοποίηση της κινητοποίησης προκηρύσσεται 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (από 12 μεσημέρι έως 14.00 και από 14.00 έως 16.00).
·Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Πρωτοδικεία/Ειρηνοδικεία της χώρας την Τετάρτη 10/1 και ώρα 15.30 συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας.
·3ωρη στάση εργασίας τις 3 πρωϊνές ώρες (από 8.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.) ημέρα ψήφισης των μέτρων. Η 3ωρη στάση εργασίας συμπληρώνει την 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για την ίδια μέρα και με αυτόν τον τρόπο ο κλάδος πραγματοποιεί 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενος για την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση.
·Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα ψηφιζόμενα μέτρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία προς τη Βουλή.
·ΓΣ των ΕΛΜΕ από την Πέμπτη 11/1 έως την Παρασκευή 19/1 για εκτίμηση της κατάστασης και ΓΣ Προέδρων το Σάββατο 20/1 στην Αθήνα στη λογική του επόμενου βήματος.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να μεταφέρει τη ΓΣ των Προέδρων το Σάββατο 20/1.


Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε να γνωστοποιηθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας και να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου