Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Πρακτικά συνεδριάσεων ΔΣ (Πράξεις 23 -26)

Πράξη 23η (4-9-2017)
Παρούσες/ντες: Λουκοπούλου Μ., Ιωαννίδης Α., Δαμιανάκη Ε., Ιωαννίδης Χρ., Ζήση Σ., Πολυχρονίδης Μ., Σταυριανός Α.
1.Σε συνάντηση των μελών του Δ.Σ. με συναδέλφους του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, έγινε ενημέρωση για θέματα που αφορούν την επιλογή Δ/ντή στο συγκεκριμένο σχολείο. Το Δ.Σ. αποφάσισε να αποταθεί στο νομικό της σύμβουλο και να θέσει, μέσω της προέδρου, στη  συνάντηση προέδρων, το πρόβλημα ασαφών διατάξεων σε εγκυκλίους του υπουργείου.
2.Ορίστηκαν τα θέματα που θα τεθούν στη συνάντηση προέδρων στη Θεσ/νίκη. Αφορούν στα Γυμνάσια, όπως αποτυπώθηκαν στις επισκέψεις μας σε σχολεία και σε προβλήματα των ΕΠΑΛ (ολιγομελή τμήματα, εγγραφές)
3.Προετοιμασία συλλαλητηρίου του Σαββάτου.
4.Προγραμματισμός επισκέψεων
 
Πράξη 24η (11-9-2017)
Παρούσες/ντες: Λουκοπούλου Μ., Ιωαννίδης Α., Δαμιανάκη Ε., Ιωαννίδης Χρ., Ζήση Σ., Πολυχρονίδης Μ.
1.Με την παρουσία των Αυγέρη Σ. (Δ/ντρια 4ου ΓΕΛ) και Ανταμπούφη Ν.(Δ/ντή ΓΕΛ Αβδήρων) συζητήθηκε το πρόβλημα των παράτυπων μεταγραφών σε σχολεία άλλα από αυτά που ορίζει το χωροταξικό και καταγγέλθηκε η πρακτική πιέσεων από τοπικούς παράγοντες και γονείς. Το Δ.Σ. αποφάσισε να  συναντήσει εκ νέου το Δ/ντή Εκπ/σης (υπήρξαν συναντήσεις και με τους προηγούμενους Δ/ντές για το ίδιο ζήτημα) ζητώντας επανακαθορισμό του χωροταξικού, σαφείς και αυστηρές οδηγίες για τις μεταγραφές, έλεγχο των δικαιολογητικών όλων των μεταγραφών που έγιναν. Τέλος το Δ.Σ. επιφυλάχθηκε να ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα  σε περιπτώσεις παράτυπων μεταγραφών και πλαστών πιστοποιητικών.
2.Η πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες που έγιναν σχετικά με τα ΕΠΑΛ.
3.Προγραμματισμός επισκέψεων

Πράξη 25η (18-9-2017)
Παρούσες/ντες:Λουκοπούλου Μ., Ιωαννίδης Α., Δαμιανάκη Ε., Ιωαννίδης Χρ., Ζήση Σ., Πολυχρονίδης Μ., Σταυριανός Α.
1.Αποφασίστηκε να προσκληθεί το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με την επιλογή Δ/ντή στο Μουσικό Σχολείο.
2.Η πρόεδρος και η γραμματέας ενημέρωσαν το σώμα για τη συνάντησή τους με το Δ/ντή Εκπ/σης, ο οποίος δεσμεύτηκε να προβεί σε έλεγχο όλων των μεταγραφών και να επανεξεταστεί το χωροταξικό πριν τα Χριστούγεννα, παρουσία της ΕΛΜΕ.
3.Έγινε ενημέρωση από την επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ. Θα συνταχθεί κείμενο.
4.Αποφασίστηκε να προσκληθούν στην Ξάνθη οι ΕΛΜΕ ΑΜΘ προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα της περιφέρειας και κοινές δράσεις.
5.Αποφασίστηκε να υλοποιηθούν ημερίδες για το συνταξιοδοτικό, το Νέο Λύκειο, την περιγραφική αξιολόγηση. Τέλος θα γίνει πρόσκληση σε συναδέλφους/ισσες προκειμένου να οργανωθεί, από κοινού, εκδήλωση με αφορμή τα 100χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης.
6.Η ΕΛΜΕ συμμετέχει με το ποσό των 30 ευρώ στη μικροφωνική εγκατάσταση της εκδήλωσης του Σαββάτου.

Πράξη 26η (έκτακτα Κυριακή 24-9-2017)
Παρούσες/ντες:Λουκοπούλου Μ., Ιωαννίδης Α., Δαμιανάκη Ε., Ιωαννίδης Χρ., Ζήση Σ., Πολυχρονίδης Μ
1.Συζητήθηκε το θέμα της αξιολόγησης συναδέλφων/ισσών που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις. Εκδόθηκε ανακοίνωση  με κοινοποίηση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ ότι σύμφωνα με το νόμο δεν πρέπει να αξιολογηθούν.
2.Προετοιμάστηκε η ΓΣ της Τρίτης και συζητήθηκε η εισήγηση της ΟΛΜΕ. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ, αν και με επιφυλάξεις, προτείνει να στηριχθεί η εισήγηση και να προστεθεί κλιμάκωση των αγωνιστικών δράσεων με διάφορους τρόπους (πχ κλιμακούμενες στάσεις εργασίας ανά κλάδο).
3.Αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΕΛΜΕ στη διεθνή αντιφασιστική αντιρατσιστική συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο 14/10. Η ΕΛΜΕ θα στηρίξει την συνάντηση με συμβολικό ποσό που θα αποφασιστεί σε επόμενο ΔΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου