Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση από τους αιρετούς στο ΠΥΣΔΕ σχετικά με τις διαδικασίες τοποθέτησης 2017-18

Πάγια τακτική των ΔΣ της ΕΛΜΕ είναι να αναρτούν στο blog της ΕΛΜΕ τις ανακοινώσεις των αιρετών όταν αυτές απευθύνονται και στην ΕΛΜΕ, όπως γινόταν συστηματικά μέχρι το 2015. Εξάλλου, το ΔΣ της ΕΛΜΕ είχε ήδη ζητήσει από καιρό, για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων/ισσών, την κοινοποίηση και προς την ΕΛΜΕ ενημερωτικών ανακοινώσεων που απευθύνονται σε προσωπικές λίστες ή αναρτώνται σε προσωπικές ιστοσελίδες.

Χαιρετίζουμε, λοιπόν, την απόφαση των αιρετών για κοινές ανακοινώσεις σχετικά με τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ Ξάνθης, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν στους αποδέκτες τους και το blog της ΕΛΜΕ και, με μεγάλη χαρά, αναρτούμε την πρώτη τέτοια ανακοίνωση:
-----------------------------------------------------------------------------
Ως αιρετοί αισθανόμαστε το χρέος να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις διαδικασίες για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων που υπάγονται στις κατηγορίες:
Α) Οργανικά και Λειτουργικά Υπεράριθμοι
Β) Διατιθέμενοι
Γ) Αποσπασμένοι εντός ΠΥΣΔΕ
Δ) Αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΔΕ
Να ζητήσουμε συγνώμη από τους συναδέλφους διότι δεν ανακοινώθηκαν (ακόμη και τώρα) από τη Δ.Δ.Ε Ξάνθης είτε συνολικοί πίνακες είτε κατά κατηγορία των τοποθετήσεων που έγιναν.
Βέβαια ενημερώθηκαν τα σχολεία τα οποία με τη σειρά τους ειδοποίησαν τους ενδιαφερόμενους, όμως με αυτόν τον τρόπο δε μπορούσε να γνωρίζει κάθε συνάδελφος τις τοποθετήσεις των υπολοίπων ώστε αν θεωρεί ότι αδικήθηκε να προσφύγει σε ένσταση.
Δυστυχώς, η ευθύνη της επίσημης ενημέρωσης βαραίνει τη Δ.Δ.Ε. Ξάνθης, καθώς μόνο αυτή μπορεί να δημοσιεύσει επίσημους πίνακες.
Παρ’ όλα αυτά όλο αυτό τον καιρό προσπαθήσαμε να επιλύσουμε με το βέλτιστο τρόπο όσες περιπτώσεις έφτασαν σε εμάς είτε γιατί θέλησαν να πληροφορηθούν ή ακόμα και να κάνουν κάποια ένσταση προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα τόσο η υπηρεσία όσο και οι συνάδελφοι.
Επίσης, για μια ακόμη φορά ζητήσαμε οι τοποθετήσεις να γίνουν κλιμακωτά ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια και καλύτερη ενημέρωση για τους συναδέλφους ως προς τα κενά της κάθε κατηγορίας που είναι προς κάλυψη.
Δηλαδή να κάνουν πρώτα αίτηση τοποθέτησης ΜΟΝΟ οι υπεράριθμοι. Στη συνέχεια να βγούνε νέα κενά από όσα έμειναν και να κληθούν για αίτηση ΜΟΝΟ όσοι είναι στη διάθεση. Η διαδικασία να επαναληφθεί για τους αποσπασμένους εντός και τέλος εκτός ΠΥΣΔΕ.
Με τον τρόπο αυτό κάθε κατηγορία θα γνωρίζει αποκλειστικά τα κενά τα οποία καλείται να καλύψει και θα υπάρχει πλήρη διαφάνεια και έλεγχος της λειτουργίας τόσο από τα μέλη του ΠΥΣΔΕ όσο και από οποιοδήποτε συνάδελφο. Η διαδικασία δε θα ήταν ευκολότερη και γρηγορότερη.
Η πρόταση μας για μια ακόμη φορά δεν έγινε δεκτή.
Δεσμευόμαστε στο εξής να προσπαθούμε να σας πληροφορούμε για τις τοποθετήσεις από τις προσωπικές μας ιστοσελίδες (ή της ΕΛΜΕ;;;;) με κοινές ανακοινώσεις μας, οι οποίες όμως θα είναι ανεπίσημες καθώς δε φέρουν την υπογραφή του προϊσταμένου ΔΔΕ.

Οι αιρετοί
Κασάπης Κων/νος
Παπαντόπουλος Γεώργιος
Τουμπέλης Παναγιώτης (αν. αιρετός)
Ζήση Σοφία (αν. αιρετός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου