Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Σχετικά με την προτεινόμενη προσαρμογή των ωρολόγιων προγραμμάτων για συναντήσεις με τους Σχ. Συμβούλους



Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καταγγέλλει την προτροπή της Περιφέρειας, να προσαρμοστούν όλα τα Ωρολόγια Προγράμματα στις ημέρες συναντήσεων με τους Συμβούλους. Μετά από σχετικό έγγραφο της 8-9-2016 της Περιφερειακής Δ/νσης και στα πλαίσια επιμόρφωσης και υποστήριξης των εκπαιδευτικών της Περιφέρειας, καλούνται οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων να αφήσουν στους εκ/κούς ελεύθερα τρίωρα ανά ειδικότητα, σε καθορισμένες ημέρες στην διάρκεια της εβδομάδος. Προφανώς αυτό αναστατώνει τα σχολεία και σε πολλές περιπτώσεις για την προσαρμογή των προγραμμάτων καλούνται οι μαθητές/τριες να παρακολουθούν δύσκολα μαθήματα τις τελευταίες ώρες. Φαίνεται, επιπλέον ο απώτερος στόχος του Υπουργείου Παιδείας να έχει όλους τους εκ/κούς στην σχολική Μονάδα περιμένοντας από τους Συμβούλους την επικείμενη συνάντηση.
Οι τρείς συναντήσεις το χρόνο με τους συμβούλους ειδικοτήτων (μερικές φορές και μία) δε δικαιολογούν αυτή την αναστάτωση. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρακτικές στο θέμα της επιμόρφωσης αφορούν σε προγραμματισμένες ημέρες, πέντε έως και δέκα, όχι συνεχόμενων σχολικών ημερών, κατά την διάρκεια του σχολικού έτους και αφού από πριν οι εκ/κοί έχουν επιλέξει τη θεματική της επιμόρφωσής τους. Στην Ελλάδα διαχρονικά έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για διαρκή επιμόρφωση, με συγκεντρωτικό όμως χαρακτήρα και χωρίς να ληφθούν υπ’ όψη οι ανάγκες των εκ/κών, γι’ αυτό και απέτυχαν. Ενώ η ΟΛΜΕ ζητά την διαρκή επιμόρφωση με γνώμονα τις ανάγκες του εκ/κού, το Υπουργείο με «Δούρειο Ίππο» τους Συμβούλους, επιβάλλει μια άτακτη και χωρίς στόχους διαρκή (καθόλο το έτος) επιμόρφωση.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΞΑΝΘΗΣ

3 σχόλια:

  1. Η αναβάθμιση (μισθολογική και θεσμική) των σχολικών συμβούλων αποτελεί μια ακόμη ασυνέπεια της κυβέρνησης και της κυβερνητικής παράταξης καθώς και των άβουλων δήθεν ανεξάρτητων υποστηρικτών της.
    Σας θυμίζω ότι οι σχολικοί σύμβουλοι ήταν οι πρόθυμοι υποστηρικτές της αξιολόγησης και αποτελούσαν κόκκινο πανί για τους περισσότερους συναδέλφους και κυριώς για τους νυν κυβερνητικούς συνδικαλιστές (ναι αδέλφια κάνετε απροκάλυπτο κυβερνητικό συνδικαλισμό). Αντί λοιπόν να καθαιρεθούν οι σύμβουλοι με μια πράξη και ένα νόμο, αναβαθμίστηκαν.
    Η τελευταία λοιπόν εγκύκλιος, την οποία κατακρίνετε, είναι το αποτέλεσμα της αποθράσυνσης των συμβούλων.
    Εδώ και τώρα να συσταθεί σώμα επιμορφωτών και να οργανωθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα επιμόρφωσης υπό την αιγίδα της ΟΛΜΕ και ειδικότερα του ΚΕΜΕΤΕ, οι σύμβουλοι ας επιστρέψουν στη τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Καμία αναστάτωση δεν προκαλέιται στο πρόγραμμα
    2. Κάποιοι ας έχουν κι ένα μεσημεράκι ελέυθερο (που ποτέ δεν είχαν)
    3. Η δεύτερη παράγραφος δεν συσχετίζεται με το θέμα (αν και συμφωνώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια σε ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ για την ξεκάθαρη τοποθέτηση τους . Μετά από πολύ καιρό είχαμε μια τέτοια τοποθέτηση που βάζει τα πράγματα στη θέση τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή