Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Προβολή Πέμπτης 18/8

Ακόμη μια τρελή κωμωδία-θρύλος στις προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ. Πέμπτη 18/8 «A fish called Wanda» (1998, Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα) των Charles Crichton και John Cleese, με τον υπέροχο John Cleese, τον ξεκαρδιστικό, βραβευμένο με Όσκαρ β ανδρικού ρόλου, Kevin Kline, τον διασκεδαστικό Michael Palin και τη σικάτη Jamie Lee Curtis.

Μία Αγγλο-Αμερικανική ομάδα κακοποιών κάνει μία ληστεία διαμαντιών όταν συλλαμβάνεται ο αρχηγός. Τότε στο κάδρο μπαίνει και ο φλεγματικός, συντηρητικός μεγαλο-δικηγόρος του δημιουργώντας ανατροπές και εξωφρενικές καταστάσεις.
«Αναρχικό», φευγάτο σενάριο (John Cleese) δουλεμένο στη λεπτομέρεια, βρετανικό χιούμορ με χολιγουντιανές πινελιές και αέρα Monti Pythons. Η σκηνοθεσία γρήγορη, νευρική και σφιχτή στηρίζεται στους αυτοσχεδιασμούς των εκπληκτικών ηθοποιών δημιουργώντας μια απολαυστική ταινία που απογειώνεται με το πέρασμα της ώρας και παραμένει φρέσκια παρόλα τα 18 χρόνια που πέρασαν.

Ταινία που βλέπεται ξανά και ξανά με το ίδιο ενδιαφέρον και
γνώρισε τεράστια επιτυχία όπου παίχθηκε. Εκτός από τον Kevin Kline, για τις ερμηνείες τους τιμήθηκαν ο John Cleese και ο Michael Palin με τα βραβεία BAFTA α' αντρικού και β' αντρικού ρόλου αντίστοιχα. Η ταινία ήταν επίσης υποψήφια για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και καλύτερης σκηνοθεσίας.

3 σχόλια:

  1. Γουστάρω. Ψυχοθεραπεία με κωμωδία. Αν θυμάμαι καλά τέτοια εποχή πριν δύο χρόνια καλούσατε τον κόσμο σε επανάσταση. Κάτι για ΕΝΦΙΑ φωνάζαμε, κάτι για τα φουσκωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ κάτι για το ωράριό μας και τα 25άρια τμήματα, κάτι για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και πολλά άλλα.
    Τέτοιος αποπροσανατολισμός!
    Ναι η κωμωδία σας ταιριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o Συριζα, όλα τα διευθέτησε, όλα τακτοποιήθηκαν...
    το σανό δεν τελειώνει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσες και όσοι βάζουμε τις κωμωδίες και όσες και όσοι τις παρακολουθούμε εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε με την ίδια δυναμικότητα και να διεκδικούμε τα ίδια πράγματα ανεξάρτητα από ποια κυβέρνηση κυβερνά τη χώρα.

    Και εμείς γουστάρουμε τις κωμωδίες γιατί μας ανανεώνουν και μας φτιάχνουν το συκώτι που πρήζεται και από αυτά που μας συμβαίνουν και από άλλα διάφορα....

    Θα πρότεινα αντί να ψάχνετε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν να έρθετε σήμερα να γελάσουμε μαζί και να τα πούμε.
    Και όταν είναι η ώρα (πολύ σύντομα) των αγώνων, εδώ είμαστε, θα αγωνιστούμε πάλι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή