Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Προβολή Πέμπτης 28/7

Συνεχίζουμε τις καλοκαιρινές «προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» με μια σειρά «τρελών κωμωδιών» μέχρι τις γιορτές παλιάς πόλης.
Ξεκινάμε αυτή την Πέμπτη 28/7, στις 9μμ, πάντα στον κήπο του Λαογραφικού Μουσείου με την κορυφαία τρελή κωμωδία «Το πάρτι» (1968) του Blake Edwards με το μοναδικό Peter Sellers.
Ένας Ινδός κομπάρσος, ο Bakshi, αφού τινάξει στον αέρα τα γυρίσματα μιας ταινίας, βρίσκεται, εκ παραδρομής, καλεσμένος σε ένα χολιγουντιανό πάρτι όπου όλα μπορούν να συμβούν και …συμβαίνουν.
Εξαιρετική ταινία που παραμένει διασκεδαστική σε όλες της τις στιγμές καθηλώνοντάς σε σε κάθε κίνηση και σε κάθε γκριμάτσα θυμίζοντας βουβή ταινία στις καλύτερός της στιγμές. Ο Peter Sellers, πάντα εξαιρετικός, εδώ κεντάει το ρόλο του τις απίστευτες εκφράσεις του, τις καλά ζυγισμένες κινήσεις του, τις σιωπές του και το απίθανο διστακτικό και πάντα ευγενικό χαμόγελο που ακολουθεί κάθε καινούργια καταστροφή.
Εν ολίγοις: ταινία-κομψοτέχνημα που δε βαριέσαι να βλέπεις και να ξαναβλέπεις σα να είναι η πρώτη φορά ανακαλύπτοντας κάθε φορά νέες λεπτομέρειες που σου είχαν ξεφύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου