Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Νομική γνωμάτευση

Παραθέτουμε τη νομική άποψη της δικηγόρου και συναδέλφισσας, μέλους του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρ.Μακεδονίας Παρασκευής Φιριπή σχετικά με τη συνεδρίαση για την συγκρότηση ομάδων εργασίας και τη στάση μας στο θέμα της ΑΕΕ.

«Η συμμετοχή μας στις ομάδες δεν είναι υποχρεωτική, ανατίθεται με απόφαση συλλόγου σύμφωνα με την Φ.353/.1/324/10565/Δ1/Υ.Α., γι αυτό άλλωστε και η τυχόν απόφαση για συμμετοχή μας προβλέπεται να βαθμολογείται με extra bonus!!! στην ατομική αξιολόγηση. Οι αντίθετες απόψεις που ακούγονται δεν στέκουν νομικά.
Μετά τη συνεδρίαση που θα γίνει για την συγκρότηση ομάδων εργασίας, συντάσσεται πρακτικό, όπως για όλες τις συνεδριάσεις συλλόγων, καταγράφονται οι απόψεις που θα ακουστούν και θετικές και αρνητικές και στο τέλος, μετά τη διεξαγωγή ψηφοφορίας, ακολουθείται, όπως πάντα, η απόφαση της πλειοψηφίας. Δεν δηλώνουμε πουθενά ενυπόγραφα ότι δεν συμμετέχουμε, δηλώνουμε την αντίθεσή μας και αυτό καθορίζει τη στάση μας.»

Δείτε το σχέδιο πρακτικού που προτείνει η ΟΛΜΕ (βρίσκεται στο τέλος, μετά το κείμενο για την αξιολόγηση) και παρόμοιο που προτείνει η ΕΛΜΕ Ξάνθης (που δίνει έμφαση στο αν είναι σύννομη η εφαρμογή της ΑΕΕ στο μέσο της σχολικής χρονιάς). Εννοείται ότι,  και τα δύο, μπορούν να τροποποιηθούν ώστε να εκφράζουν την άποψη του κάθε συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου