Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ

Στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που έγινε στις 25/1/2014 η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στο θέμα της εφαρμογής της ΑΕΕ όπως ήταν φυσικό και λιγότερο στο πρόγραμμα δράσης όπως προτάθηκε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Το κλίμα που επικρατεί στις άλλες ΕΛΜΕ είναι παρόμοιο με το δικό μας. Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία και αρκετά σχολεία της περιφέρειας αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν την ΑΕΕ. Επίσης, αρκετά σχολεία, όπως αναφέρθηκε από προέδρους, ενώ ξεκίνησαν την εφαρμογή, με δεύτερο πρακτικό την ανέστειλαν. Πάντως η επικρατούσα τάση στους συλλόγους είναι η αναμονή. Η άποψη νομικών συναδέλων/ισσών, όπως κατατέθηκε στη συνέλευση είναι ότι «Η συμμετοχή μας στις ομάδες δεν είναι υποχρεωτική. Ανατίθεται με απόφαση συλλόγου σύμφωνα με την Φ.353/.1/324/10565/Δ1/Υπ. απόφαση, γι’ αυτό άλλωστε και η τυχόν απόφαση για συμμετοχή μας προβλέπεται να βαθμολογείται με extra bonus όταν αξιολογηθούμε ατομικά.».
Ως προς τις ψηφοφορίες ψηφίστηκε σχεδόν παμψηφεί το πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης όπως προτάθηκε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Στη συνέχεια τέθηκαν σε ψηφοφορία οι προσθήκες που προτάθηκαν από τις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ (όπως έγινε και από τη δική μας). Οι προσθήκες αυτές ήταν:
· Λόγω της σοβαρότητας του θέματος της ΑΕΕ, η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ σχετικά με τη μη εφαρμογή στην πράξη της ΑΕΕ επικυρώθηκε από ΓΣ των ΕΛΜΕ και προστέθηκε στο πρόγραμμα δράσης (όπως προτάθηκε και από τη δική μας ΕΛΜΕ).
· Στο πρόγραμμα δράσης προστέθηκε και η φράση «Η ΟΛΜΕ θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της ώστε η αγωνιστική πορεία του Φλεβάρη να οδηγήσει αρχές του Μάρτη σε ένα γενικό ξεσηκωμό σε όλο το χώρο του δημοσίου με Γενική Απεργία μέχρι την αποτροπή των απολύσεων». Η πρόταση θεωρήθηκε πολύ γενική για να αλλοιώσει το πρόγραμμα δράσης όπως ψηφίστηκε από τη ΓΣ, ενώ, σε κάθε περίπτωση, είναι ενταγμένη στα πλαίσια των γενικότερων δράσεων που προτάθηκαν, οπότε ψηφίστηκε και από τη δική μας ΕΛΜΕ.
· Στο πλαίσιο των αιτημάτων στο αίτημα για την απόσυρση του νόμου για το «Νέο Λύκειο» προστέθηκε το αίτημα της μη εφαρμογής του τουλάχιστον στη φετινή σχολική χρονιά για την Α’ λυκείου. Το θέμα τέθηκε από άλλες ΕΛΜΕ, ήταν στο γενικό πλαίσιο των αιτημάτων μας για κατάργηση του νόμου, ενώ είχε συζητηθεί και στο ΔΣ και ψηφίστηκε και από τη δική μας ΕΛΜΕ.

Τέλος η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ επικύρωσε την απόφαση του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ για διαγραφή της ΕΛΜΕ προτύπων. Εννοείται ότι οι συνάδελφοι/ισσες που υπηρετούν στα πρότυπα είναι μέλη των τοπικών ΕΛΜΕ.

Όλο το κείμενο των αποφάσεων εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου