Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις

    Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail: olme@otenet.gr                                          Αθήνα, 26/06/2013
                                                                            

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα των ΜΜΕ, μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.000 εκπαιδευτικοί και 4.500 υπάλληλοι των δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών, η μία από το Υπουργείο Παιδείας, που αναμένεται να ενταχθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή.
Αν ισχύουν αυτά, 8.000 εκπαιδευτικοί θα χάσουν το επόμενο δεκαήμερο την εργασία τους στην εκπαίδευση και θα μπουν σε λίστες αναμονής με το 75% του μισθού τους. Πολλοί από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 25.000 απολύσεων από το δημόσιο στο τέλος του 2015.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να διαψεύσει δημόσια αυτές τις πληροφορίες για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών.
Επιπλέον το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αναγνωρίζοντας την έντονη ανησυχία και τη δίκαιη οργή των συναδέλφων μας, δηλώνει την αποφασιστικότητά του κλάδου να αντισταθούμε όλοι μαζί στη βαρβαρότητα που καταργεί το δικαίωμα στην εργασία.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν. Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ θερμό και θα πάρουμε τα μέτρα μας για αυτό.
Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν το Σάββατο 29 Ιούνη στις 11.30 π.μ. στην Πλ. Καραϊσκάκη (στάση μετρό Μεταξουργείο) στο κοινό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλων ομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επιδιώξει αύριο, με παράσταση διαμαρτυρίας του, να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που ξεκινά την επόμενη Κυριακή 30-6-13 τις εργασίες του στην Αθήνα θα λάβει αγωνιστικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα. Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».

1 σχόλιο:

  1. Ο Έχων Έντονη Ανησυχία και Δίκαιη Οργή27 Ιουνίου 2013 στις 3:24 π.μ.

    Χα χα χα χα ! Ξεράθηκα στα γέλια και στα κλάματα.

    ΡΕ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!!!!

    Δηλαδή ΤΩΡΑ το καταλάβατε τι θα γίνει; Και ενάμιση χρόνο τώρα τι κάνατε; Μπούκλες τα υπόλοιπα μαλλιά στην κεφαλή του προέδρου; Και τώρα που τελείωσε η λακ αναπνεύσατε καθαρό αέρα και έφυγε το εκνέφωμα μπροστά από τα μάτια σας είδατε τι γίνετε; Ανακαλύψατε την Αμερική και ψάχνετε γωνία στο τάλιρο;

    Πως θα αντισταθείτε και πως θα αντισταθούμε κι εμείς; Εσείς δεν μας ρίξατε τροφή στο στόμα του λύκου με τους ανόητους χειρισμούς σας; Πως θα αντισταθούμε όταν είμαστε σε επίταξη; Πότε έγινε άρση της και πότε παραλάβαμε τα έγγραφα της άρσης της;

    Τι αγώνες θα κάνετε και σε τι είδους αγώνες μας καλείτε όταν μας αφαιρέσατε με τους παιδαριώδεις χειρισμούς σας κάθε μέσο αντίδρασης που είχαμε; Το μόνο που μας έμεινε κι αυτό άγνωστο για πόσο είναι το να γράφουμε σε διάφορα φόρα και ιστολόγια.

    Κι αν λάβουμε μέρος στους αγώνες και υποστούμε διώξεις ποιος θα μας υπερασπιστεί; Οι κύριοι που ψήφισαν ΛΕΥΚΟ στο αντίστοιχο ψήφισμα διαμαρτυρίας για τους συναδέλφους που διώχθηκαν επειδή απήργησαν;

    Μήπως δεν θα μας απολύσουν αν θα είμαστε όλοι μαζί; Ως πότε αυτή η φθηνή δικαιολογία σας; Σοβαρά τώρα το πιστεύετε ακόμη ή απλά προσπαθείτε να μας παραπλανήσετε; Προφανώς δεν είδατε τι έγινε στην ΕΡΤ. Γιατί κι εκεί όλοι μαζί ήταν.

    Μια ΕΡΤ που δεν είχατε την ευθιξία να πάτε να δώσετε μια παρουσία εκεί. Επίσημα, ως ΟΛΜΕ. Εχμ! και μην μου πείτε για μια ολιγόλεπτη παρουσία μιας συναδέλφου εκεί, αν θυμάμαι καλά τη δεύτερη ή την τρίτη ημέρα. Με ένα ψήφισμα που δεν λέει τίποτα επί της ουσίας. Που αν εμείς σαν εκπαιδευτικοί δεν δημοσιοποιούσαμε με όποιον τρόπο, με όλη μας τη δύναμη και προς όλες τις κατευθύνσεις τι σημαίνει το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, τι σημαίνει για τη διεξαγωγή των εξετάσεων η μή λειτουργία του VBI, Ω!! Τι ειρωνεία Θεέ μου! Για τις ίδιες εξετάσεις που εμείς κατηγορηθήκαμε κι επιστρατευτήκαμε.

    Και τώρα θα κάνετε αγώνες; Πόσο τραγικά αστείοι (ή επικίνδυνοι) είστε;

    Τι θα κάνετε αλήθεια, θα κλείσετε τα σχολεία; Όχι. Δεν θα πάρω μια από τα ίδια ξανά. Δεν θα σας δώσω την ικανοποίηση να με παραπλανήσετε και να με στοχοποιήσετε ξανά. Ούτε θα με βάλετε απέναντι στους συναδέλφους μου που απειλούνται, επειδή εσείς θέλετε εκεί ψηλά να παίξετε τα γνωστά σας συνδικαλιστικά παιγνίδια.

    Που είσαστε να μας εκπροσωπήσετε επάξια τιμώντας το ρόλο σας ως συνδικαλιστές, όταν δημοσιογράφος αποκαλούσε έναν ολόκληρο κλάδο συναδέλφων εκπαιδευτικών υποτιμητικά ως "πληροφορικάριους" και εξαπέλυε κατηγορίες μη στοιχειοθετημένες πως κάποιοι από αυτούς δεν πατούσαν στην εργασία τους;

    Στείλατε μηνυτήρια αναφορά; Στείλατε έγγραφη διαμαρτυρία στον δημοσιογράφο αυτό ή το σταθμό στον οποίο εργάζεται κι απαιτήσατε να σας παρουσιάσει τα ονόματα αυτών που δεν πατούσαν στην εργασία τους; Ή μήπως καυτηριάσατε τον υποτιμητικό τίτλο που απέδωσε σε μια ολόκληρη επιστημονική ομάδα;

    Ή ακόμη χειρότερα ΔΕΝ τους θεωρείτε συναδέλφους και σας είναι πιο εύκολο να φύγουν αυτοί για να μείνουν οι υπόλοιποι. Άλλωστε όλα τα παιδιά ξέρουν κομπιούτερ, και word κι excel. Και 2.500 χιλιάδες είναι καλά να φύγουν. Θα γράψουμε και κανέναν επικήδειο κι από εκεί παν' κι άλλοι.

    Αλήθεια ποια η αντίδραση σας σε όλους εκείνους που μας κατηγορούν από εχθές ότι απέτυχαν οι μαθητές στις εξετάσεις λόγω των θεμάτων που βάλαμε; Που μας εξευτελίζουν για άλλη μια φορά ότι κανονικά εμείς θα έπρεπε να λύσουμε τα θέματα που βάλαμε και να απολυθούμε επειδή δεν θα γράφαμε τίποτα;

    Γιατί δεν βγαίνετε να τους εξηγήσετε πως ακριβώς επιλέγονται κι αποφασίζονται τα θέματα και ποιοι συμμετέχουν και με ποιο ρόλο στην Κ.Ε.Ε. ;

    Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε πως για άλλη μια φορά βρεθήκαμε θύματα ενός σχεδίου που μας έβαλε με την πλάτη στον τοίχο; Δύσκολα θέματα, λίγοι αριστούχοι, πολλές αποτυχίες, άρα κακοί διδάσκοντες εκπαιδευτικοί, που δεν αξιολογούνται, που δεν αποδίδουν και δεν μεταφέρουν γνώση και που οδηγούν τα παιδιά μας στην παραπαιδεία που, που, που...

    ΑΑΑ!!! Και μη ξεχάσετε να πάτε να κλάψετε σε κανένα κανάλι... Πολύ πιασάρικο!!! Μιας και γενικά είστε ανύπαρκτοι από την κεντρική σκηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή