Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 26/6/2013

Στη Γενική Συνέλευση που έγινε χθες (26/6/2013) στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης:
h έγινε ενημέρωση από τον αναπληρωτή αιρετό στο ΠΥΣΔΕ Γ.Βασιλειάδη σχετικά με τον «ονομαστικό χαρακτηρισμό υπεράριθμων εκπ/κών, σε κλάδους και ειδικότητες στα σχολεία Δ.Δ.Ε. Ξάνθης» που συζητήθηκε στο ΠΥΣΔΕ.
h συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο με αιχμή τις επικείμενες διαθεσιμότητες/απολύσεις και την απάντηση του κλάδου σ’ αυτές.

Αποφασίστηκε:
h Η άμεση αναζήτηση από την ΕΛΜΕ νομικής στήριξης στα θέματα που μας απασχολούν ώστε να είμαστε έτοιμοι/ες για οτιδήποτε συμβεί. Για το σκοπό αυτό θα έρθουμε σε επαφή με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης ο οποίος θα μας κατευθύνει για τον αποτελεσματικότερο τρόπο κίνησης. Στα πλαίσια αυτά διερευνηθεί και η δυνατότητα μηνυτήριας αναφοράς για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον όποιου/ας αναφέρεται υβριστικά ή απαξιωτικά στον κλάδο.
h Στην περίπτωση που μέσα στο καλοκαίρι τεθεί σε διαθεσιμότητα ή απολυθεί έστω και ένας/μια συνάδελφος/ισσα το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα καλέσει άμεσα την επόμενη μέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Β/θμιας με σκοπό να ακολουθήσουν κινηματικές δράσεις. Για τον σκοπό αυτό ζητούμε από τους συνδέσμους των σχολείων να μας στείλουν κατάσταση των συναδέλφων/ισσών με τηλέφωνα επικοινωνίας και mail (σε excel αν είναι δυνατόν) ώστε να γίνεται άμεση επαφή με τους/τις συναδέλφους/ισσες.
h Προειδοποιητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Β/θμια την Παρασκευή 28/6/2013 στις 2μμ.

h Όλα τα παραπάνω θα κοινοποιηθούν και στις άλλες ΕΛΜΕ ώστε να οργανωθούν και από αυτές ανάλογες δράσεις και θα κατατεθούν για συζήτηση στο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου