Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τις μετακινήσεις


H ΕΛΜΕ Ξάνθης διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αντιπεριφέρεια την Δευτέρα 15/10/2012 στη 1μμ. Θα ακολουθήσει πορεία. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων/ισσών αποφασίστηκε δίωρη στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου.

Επειδή το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη, είμαστε σε συνεχή επαφή με την αντιπεριφέρεια. Για κάθε νεότερο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα ενημερώσουμε μέσω του blog.

5 σχόλια:

  1. Κακώς, κάκιστα αποφασίστηκε "2ωρη σταση εργασίας".... Το σωστό θα ήταν να αποφασιστεί κλείσιμο σχολείων την 5η ώρα και όλοι μαζί, καθηγητες-μαθητες στη συγκέντρωση και την πορεία... Για ποιο λόγο να υποστεί περικοπή μισθού μεσω της στασης εργασίας ο καθηγητής σε τετοιους δυσκολους καιρούς; Και μάλιστα για ενα θέμα που δεν τον θίγει άμεσα παρα βρίσκεται στη θέση του αρωγού στήριξης και του αλληλέγγυου;; Αν θέλανε οι γονείς των μαθητων, τα ΚΤΕΛ, η Β΄θμια διευθυνση και δεν ξερω ποιος άλλος στηριξη γι' αυτό το μεγάλο πρόβλημα, θα έπρεπε να ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ μετα την 5η ωρα, ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΣΝΣΗ για το προσωπικό των σχολειων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eπίσης μην ξεχνάτε αυτό: http://www.live-pro.gr/arthra/%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. •Ότι αφορά τους/τις μαθητές/τριές μας αφορά και εμάς! Είναι κάτι παραπάνω από θέμα αλληλεγγύης.
    •Αν πάλι χρειαζόμαστε δικό μας λόγο ορίστε: Με το πρόβλημα των ΚΤΕΛ κινδυνεύουν να κλείσουν σχολεία. Ήδη γονείς παίρνουν τα παιδιά τους από περιφερειακά σχολεία για τα γράψουν σε σχολεία της πόλης. Επιπλέον επίκειται νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολείων και δεν ξέρουμε αν και πως θα γίνουν απολύσεις στον κλάδο μας.
    •Όσο για την στάση εργασίας, η ΕΛΜΕ δεν μπορεί να κλείνει τα σχολεία έτσι απλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή