Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Αποφάσεις ΓΣ Τετάρτης 27/3

 Τα (λίγα) άτομα που συμμετείχαν στη ΓΣ της Τετάρτη 27/3, αφού έγινε πολύ ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση, αποφάσισαν:

- υπερψηφίζουμε την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής

- συνεχίζουμε τον αγώνα, στην περίπτωση που η κυβέρνηση σύρει πάλι τον κλάδο στα δικαστήρια, κηρύσσοντας με κάθε τρόπο νέες απεργίες αποχής, ακόμη και από τις τοπικές ΕΛΜΕ. 

- μπροστά στην αδιαλλαξία του υπουργείου, εισηγούμαστε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να χρησιμοποιήσει, ως έσχατο μέσο υπεράσπισης του κλάδου, την απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

- ζητάμε από το σωματείο να ξανά αναδείξει το ξεπούλημα των προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο στον καιρό της πανδημίας. Επίσης, ζητάμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να ερευνήσει νέα θέματα που τυχόν προκύπτουν, με την καταχώρηση των προσωπικών δεδομένων στο επίπεδο Β.

- ζητάμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να δημοσιοποιήσει τα προβλήματα του κλάδου με κάθε μέσο, έστω και με πληρωμένες "διαφημίσεις".

- τέλος, αποφασίστηκε να σταλεί από το ΔΣ της ΕΛΜΕ, για μια ακόμη φορά, αίτημα προς τις/τους αξιολογήτριες/τές (διευθύντριες/ντες και συμβούλους) να σεβαστούν τον αγώνα του κλάδου ενάντια στην ατομική αξιολόγηση (για την οποία και οι ίδιες/οι εκφράζουν επιφυλάξεις) και να μην πιέζουν ψυχολογικά ή με άλλους τρόπους τα άτομα που έχουν δηλώσει απεργία αποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου