Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Σχετικά με τη νέα προσφυγή του υπουργείου παιδείας στα δικαστήρια

Για μια ακόμη φορά το υπουργείο παιδείας κατέθεσε αγωγή που εναντίον της απεργίας αποχής των ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Αυτή η προσφυγή στα δικαστήρια δείχνει τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στη αντίθεση του κλάδου. Τα στοιχεία που το ίδιο το υπουργείο συγκέντρωσε τις τελευταίες μέρες, δείχνουν το ποσοστό συμμετοχής στην ατομική αξιολόγηση είναι χαμηλό σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες ενώ οι νεοδιόριστες και οι νεοδιόριστοι δηλώνουν σε μεγάλο βαθμό ότι βρίσκονται σε απεργία αποχή.
Επομένως, μπαίνουμε όλες και όλοι στην απεργία αποχή υπογράφοντας τη δήλωση συμμετοχής και ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες της ΟΛΜΕ 
(εδώ). Η απεργία αποχή εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκασή της και την επίδοση της απόφασης στις ομοσπονδίες.

Καλούμε τις διευθύντριες και τους διευθυντές να σέβονται τη συμμετοχή των συναδελφισσών/ων στην απεργία και να μην πιέζουν με οποιοδήποτε τρόπο. Τέλος, για τα άτομα που επιλέγουν να αξιολογηθούν τελικά, καλούμε τις/τους αξιολογήτριες/τές να περιορίζονται αυστηρά και μόνο στα προβλεπόμενα από τον σχετικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου