Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης για το διορισμό αναπληρωτριών/ών

 Διαχρονικά πάνω απ’ το 15% των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων της χώρας. Για ακόμη μια χρονιά, και ενώ πραγματικές ανάγκες σε επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό υπολογίζονται σε πάνω από τις 45 χιλιάδες, διορίστηκαν μόλις 28353, δηλαδή ούτε τα 2/3 των πραγματικών αναγκών. Επιπλέον, τα ονόματα των αναπληρωτριών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοινώθηκαν την τελευταία στιγμή, μετά την έναρξη του σχολικού έτους.
Οι καθυστερημένες ανακοινώσεις των ονομάτων δημιουργούν εξαιρετικά πολλά προβλήματα, κυρίως για τις/τους ίδιες/ους τις/τους αναπληρώτριες/ές αφού μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο ανασφάλειας, καλούνται μέσα σε ελάχιστο χρόνο να διακτινιστούν ακόμα και στην άλλη άκρη της χώρας, να νοικιάσουν ό,τι έχει περισσέψει από σπίτια, να μεταφέρουν τα πράγματά τους και να αναλάβουν υπηρεσία για να ξεκινήσουν να διδάσκουν τα αντικείμενα που θα έχουν περισσέψει. Επιπλέον, οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι τεράστιες, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία όσων αναγκάζονται να φύγουν απ’ τον τόπο τους πληρώνουν μεγάλα ποσά για τη μεταφορά, την ενοικίαση σπιτιού, τους πρώτους λογαριασμούς και τη μετακόμιση. Είτε πρόκειται για χερσαίες μετακινήσεις είτε για θαλάσσιες τα έξοδα είναι τεράστια λόγω των καυσίμων και των διοδίων ή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Γι’ αυτό το λόγο διεκδικούμε:
• Την άμεση πρόσληψη της πρόσληψης αναπληρωτ@ν για την κάλυψη όλων των κενών.
• Να περάσει στο ΠΥΣΔΕ και να δίνονται, βάσει νόμου, όλα τα κενά.
• Τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών στο ύψος των λειτουργικών κενών που προκύπτουν κάθε χρόνο.
• Την έγκαιρη πρόσληψη και τοποθέτηση των αναπληρωτών από την αρχή κάθε σχολικής χρονιάς (1/9). Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δίνεται στην έγκαιρη πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού
• Την πλήρη κάλυψη των μεταφορικών τους εξόδων και την επιδότηση κατοικίας τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα.
• Την αποκατάσταση των αδικιών στη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τον τελευταίο πίνακα του ΑΣΕΠ.
• Αξιοπρεπείς μισθούς και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού που ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου