Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

ΟΛΜΕ: Για τη δίωξη του συναδέλφου Ματσάγκου Π.

Ο συνάδελφος Ματσάγκος Παναγής κλήθηκε στις 12-7-2023 να καταθέσει στο Α/βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής με το ερώτημα της θέσης του σε αργία στο πλαίσιο ΕΔΕ, με μια διαδικασία στην οποία παραβιάστηκαν βασικές πλευρές της νομιμότητας.
Συγκεκριμένα:
    • ο συνάδελφος κλήθηκε στις 23/05/2023 να καταθέσει σε άλλη ΕΔΕ (κατά του διευθυντή του σχολείου του) και βρέθηκε ο ίδιος να υποβάλλεται σε ΕΔΕ χωρίς να γνωρίζει ούτε ότι πρόκειται για ΕΔΕ κατά του ιδίου ούτε ακόμα περισσότερο τις κατηγορίες εναντίον του.

    • Η μη έγκαιρη ενημέρωσή του δεν του έδωσε τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως προβλέπει ο νόμος προτείνοντας μάρτυρες ή μέσω παράστασης συνηγόρου.
    • Δεν του δόθηκε η δυνατότητα να προσκομίσει επιπλέον έγγραφα και να ζητήσει αντίγραφα του πειθαρχικού φακέλου προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του και να αντικρούσει τις εις βάρος του κατηγορίες.
    • Σε κανένα από τα στάδια της διαδικασίας δεν του επιδόθηκαν έγγραφα με αποδεικτική κατά το νόμο αξία (αποσπάσματα που τον αφορούσαν από Πρακτικό, βιβλίο σχολικής ζωής, απουσιολόγια, πρόγραμμα εφημεριών κ.λπ.) και στα οποία να φαίνεται κάποια παράβασή του, παρότι αυτά τα ζήτησε εγγράφως από τον Δ/ντή του σχολείου που εργάζεται.
    • Στο Α/βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του δηλώθηκε ότι η διαδικασία δεν θα περιλαμβάνει, σε κανένα στάδιο, καταθέσεις μαρτύρων υπέρ του και η κατάθεση τελικά ενός μόνο από τους τέσσερις προτεινόμενους έγινε κατόπιν επιμονής του δικηγόρου υπεράσπισης. Το μόνο που μπόρεσε να ο συνάδελφος ήταν να προσκομίσει νέα στοιχεία (Υπεύθυνες Δηλώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών) που βεβαιώνουν ότι δεν έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα ούτε έχει εμπλακεί σε άσχημες καταστάσεις.
Θεωρούμε ότι η διαδικασία στην οποία ο συνάδελφος Ματσάγκος Π. έχει εμπλακεί, με συνέπεια ενδεχομένως τη θέση του σε αργία είναι άδικη. Απαιτούμε τη δίκαιη εξέταση του συναδέλφου επί των πραγματικών περιστατικών και συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο, ζητώντας από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να μην εκδώσει απόφαση η οποία να τον θέτει σε αργία, γεγονός που θα αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων υπεράσπισης και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για αυθαιρεσίες, μεροληψία και διώξεις συναδέλφων.

Απαιτούμε τη δίκαιη εξέταση του συναδέλφου με τήρηση των νόμιμων διαδικασιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου