Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ανακοίνωση με αφορμή πρόσφατα γεγονότα

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης διαχρονικά και σταθερά ήταν και είναι υπέρ της προώθησης της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το καταστατικό της. Στα πλαίσια αυτά είναι πάντα πρόθυμη και ανοιχτή να ακούσει τα όποια παράπονα, προβλήματα, αιτιάσεις και ενστάσεις των συναδελφισσών και των συναδέλφων με σκοπό πάντα την επίλυση και την άμβλυνσή τους χωρίς να διεκδικεί για τον εαυτό της ρόλο δικαστή. Με αφορμή λοιπόν πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν σε διενέξεις, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
- Ως παιδαγωγοί λειτουργούμε με σύνεση και μετριοπάθεια τόσο στον τρόπο που αντιδρούμε όσο και στον τρόπο που εκφραζόμαστε και επιλύουμε τα προβλήματά μας.
- Ο προσωπικός μας χώρος και η ιδιωτικότητά μας πρέπει να είναι αντικείμενο σεβασμού από όλες και όλους.
- Επ’ ουδενί δεν νοείται φίμωση και περιορισμός της ελευθερίας της γνώμης. Δε δικαιολογείται οποιαδήποτε προσφυγή σε αστυνομικές και διοικητικές αρχές με σκοπό τον εκφοβισμό. Τέτοιες ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πλήξουν τις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφισσών/ων και την ομαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς και να εξαντλήσουν ψυχικά όλες και όλους τις/τους εμπλεκόμενες/ους.

To ΔΣ της ΕΛΜΕ έχει τη διάθεση να ακούσει όλες/ους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους (τουλάχιστον όσες/ους το επιθυμούν) και να αναζητεί τρόπους εκτόνωσης των διαφορών. Τα πράγματα που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Ζητάμε να επικρατήσει η σύνεση και η συναδελφικότητα από όλες και όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου