Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΟΛΜΕ: Καταγγελία για το νέο όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής!

Οι αποτρόπαιες σκηνές αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 7 Μάρτη το μεσημέρι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης αποτελούν πρόκληση για κάθε δημοκράτη. Αστυνομικές δυνάμεις, με πρόσχημα τον έλεγχο της τήρησης των υγειονομικών μέτρων, επιδόθηκαν σε ενέργειες πρωτοφανούς βιαιότητας απέναντι σε απλούς πολίτες και μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών. Και όλα αυτά δίχως αιτία κι αφορμή. Απέναντι στο μαζικό κύμα της αγανάκτησης για τα άγρια γεγονότα και τη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τους πολίτες της περιοχής η κυβέρνηση εξαπέλυσε νέο όργιο καταστολής με ΜΑΤ, χημικά, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις.

Οι αρχικές προσπάθειες της Αστυνομίας να συγκαλύψει και να παραποιήσει την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τις δυνάμεις καταστολής ως “αγαλματάκια ακίνητα” που τάχα δέχθηκαν επίθεση από τους περίοικους, έπεσαν στο κενό από τα αναρίθμητα ντοκουμέντα που αναπαράγονται από τα ΜΜΕ.

Το τελευταίο επεισόδιο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό στα αναρίθμητα που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα. Αποτελούν την έκφραση της πολιτικής της καταστολής και της αστυνομοκρατίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση απέναντι στον “εχθρό” λαό. Επιχειρεί να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες της για την παταγώδη αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας, ρίχνοντάς τις στις πλάτες του λαού ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς εγκλεισμού και απαγορεύσεων εδώ και πέντε ολόκληρους μήνες. Χρησιμοποιεί την αστυνομική βία και την καταστολή ως το αναγκαίο συμπλήρωμα για να επιβάλλει την πολιτική της.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τα απαράδεκτα φαινόμενα αστυνομικής βίας που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου