Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Απόφαση ΔΣ ΕΛΜΕ σχετικά με τη συγκρότηση των νέων Υπηρεσιακών Συμβουλίων

«Πριν από ενάμιση περίπου μήνα λήφθηκε η απόφαση από όλες τις παρατάξεις (όχι για τους ίδιους ακριβώς λόγους) να απέχουν από τις ηλεκτρονικές εκλογές που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας στις 7 Νοεμβρίου. Οι λόγοι είναι λίγο πολύ γνωστοί, όπως επίσης γνωστό είναι και το βασικό αίτημα της ΟΛΜΕ που ζητούσε παράταση τουλάχιστον για οκτώ μήνες της θητείας των νυν αιρετών. Επίσης, η ισχύουσα ως τότε νομοθεσία προέβλεπε ότι, σε περίπτωση παραίτησης όλων των αιρετών μελών του ΠΥΣΔΕ, η κάθε ΕΛΜΕ θα όριζε αυτή δύο αντιπροσώπους των εκπαιδευτικών. Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών συντάχθηκε με την απόφαση των παρατάξεων και δε συμμετείχε στις εκλογές στέλνοντας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.
Τα δεδομένα έχουν πλέον διαφοροποιηθεί σε κάποιο βαθμό και έχουν ως εξής. Με πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία το Υπουργείο Παιδείας δίνει, σε περίπτωση παραίτησης των αιρετών, τη δυνατότητα  στον εκάστοτε διευθυντή εκπαίδευσης και όχι στην ΕΛΜΕ  να ορίζει αυτά τα δύο μέλη επιλέγοντας είτε από τους εν ενεργεία διευθυντές σχολείων είτε από εκπαιδευτικούς με 15ετή προϋπηρεσία. Στη φάση αυτή έχουμε φτάσει σε ένα κομβικό σημείο. Είναι ανάγκη να αποφασίσουμε εάν θέλουμε την παρουσία εκπροσώπων του εκπαιδευτικού κόσμου στο ΠΥΣΔΕ ή όχι. Είναι βέβαιο ότι, με ή χωρίς την παρουσία εκπροσώπων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια, αυτά θα λειτουργήσουν κανονικά παράγοντας νόμιμες αποφάσεις που δε θα μπορούν στην πράξη να αμφισβητηθούν. 
Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι βασικό αίτημα της ΟΛΜΕ ήταν η παράταση της θητείας των νυν αιρετών, ζητούμε τη μη παραίτηση των νυν αιρετών τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς, στην περίπτωση της δικής μας διεύθυνσης, τα ίδια πρόσωπα επανεκλέχθηκαν και από την πρόσφατη διαδικασία (χωρίς να θεωρούμε σε καμία περίπτωση ότι η δύναμή τους αποτυπώθηκε σε αυτή). Με αυτόν τον τρόπο επιβάλλουμε στην πράξη την παράταση της θητείας των αιρετών μελών που σθεναρά ζητούσε η ΟΛΜΕ. Επίσης, έτσι η ΕΛΜΕ «ορίζει» τους εκπροσώπους της στο ΠΥΣΔΕ και τους καλεί να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των συναδέλφων. Σε περίπτωση δε που παρατηρηθεί σαφής απομάκρυνση από αυτή την υποχρέωση, η ΕΛΜΕ Ξάνθης θα άρει την εμπιστοσύνη της ζητώντας τις παραιτήσεις τους. Κύριος γνώμονας της πρότασης αυτής αποτελεί η αδιαμφισβήτητη ανάγκη εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ εν όψει πολύ σημαντικών αποφάσεων (τοποθετήσεις, διορισμοί, μεταθέσεις κτλ). Η πρόταση αυτή δεν ήταν προϊόν ασυλλόγιστης και εύκολης απόφασης. Χρειάζεται, όμως, να κάνουμε ένα γενναίο βήμα μπροστά και να δούμε την πραγματικότητα με τόλμη και ρεαλισμό, όπως άλλωστε επιτάσσει και το λειτούργημα που επιτελούμε.»
--------
Το παραπάνω κείμενο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη ΔΑΚΕ και Ανεξάρτητο Συνδυασμό Καθηγητών. Καταψηφίστηκε από ΣΑΚΕ και Αγωνιστική Συσπείρωση/(ΠΑΜΕ). Ακολουθεί η αιτιολόγηση της αρνητικής ψήφου από ΣΑΚΕ:
«Η πρόταση της ΔΑΚΕ για μη παραίτηση των «εκλεγμένων» στις εκλογές - παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια εν είδη «παράτασης» (προφανώς πλήρους θητείας) των υπαρχόντων αιρετών έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και με την εκφρασμένη θέση του 93% των συναδελφισσών/ων. Με την πρωτοφανή αυτή αποχή απαιτήσαμε την απόσυρση του νόμου για τις εκλογές αντιπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια με αδιαφανείς, μη ασφαλείς ηλεκτρονικές εκλογές. Στην απόφασή της αποχής από τις εκλογές συνυπολογίστηκαν, σαφώς, από όλες και όλους μας οι συνέπειες της μη ψήφου, του κινδύνου, δηλαδή, της μη εκπροσώπησής μας από εκλεγμένους αιρετούς. 
Η πρόταση της ΟΛΜΕ, από την άλλη, ζητάει επίσημη παράταση των υπαρχόντων Υπηρεσιακών Συμβουλίων μέχρι τον Ιούνη και επίσημες, δια ζώσης εκλογές.
Η πρόταση της ΔΑΚΕ, κατ΄ ουσία, μεταφέρει πρόταση - «λύση» του δ/ντή εκπ/σης, πρόκειται για μία «λύση» που «κουκουλώνει» τοπικά το πρόβλημα και λειτουργεί κατευναστικά, αλλά και διασπαστικά αποδυναμώνοντας κάθε συλλογική διεκδίκηση. Το χειρότερο, με πλάγιο τρόπο, στηρίζει τις καταστροφικές κυβερνητικές επιλογές και εκθέτει την ΕΛΜΕ Ξάνθης καθιστώντας την συνυπεύθυνη στην απόφαση του ΔΔΕ. 
Επιπλέον, η πρόταση αυτή συνιστά αθέτηση δήλωσης που υπάρχει στη διάθεση του ΔΣ της ΕΛΜΕ, υπογεγραμμένη από (σχεδόν) όλες και όλους τις/τους υποψήφιες/ους από Ξάνθη για όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια που δεσμεύει τις/τους υποψήφιες/ους σε υποβολή παραίτησης σε περίπτωση εκλογής τους. Το γεγονός αυτό κλονίζει τη μεταξύ μας εμπιστοσύνη και τη συνδικαλιστική δεοντολογία.
Μην απεμπολώντας την πρωτοφανή ετυμηγορία του 93% του κλάδου και προσβλέποντας στην τελική μας δικαίωση, επιμένουμε, ακόμη και τώρα, στην παραίτηση των υποτιθέμενων εκλεγμένων. Σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση του δίκαιου των συναδελφισσών/ων υπάρχει πάντα η ΕΛΜΕ η οποία, εδώ και χρόνια, ανυποχώρητα και χωρίς διακρίσεις στηρίζει όποια/ον ζητήσει τη συνδρομή της.»

33 σχόλια:

  1. Εχετε χασει οποια αξιοπρεπεια σας εχει μεινει ανθρωπακια της καρεκλας. Ειναι δυνατον να μιλατε για αιρετους με 93% αποχη; Ποιους θα εκπροσωπησουν οι ταχα εκλεγμενοι; Τους 30 συνολικα που τους ψηφισαν; Λιγη τσιπα επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην ξεχνιόμαστε, ξέρουμε σε ποια παράταξη ανήκει ο καθένας το 2020.
      Οι αιρετοί της περιόδου αυτής:
      Σύνθεση ΔΣ
      Πρόεδρος: Ζήση Σοφία (sozhsh2@gmail.com, 6937019269)

      Αντιπρόεδρος: Κασάπης Κων/νος (kasapisk@sch.gr, 6937521227)

      Γραμματέας: Λουκοπούλου Μαρία (mloukop@otenet.gr, 6972121615)

      Ταμείας: Γεωργιάδου Βάσω (vgeorgiad@sch.gr, 6933395810)

      Οργ. Γραμματέας: Μέλλιος Γιώργος (mellgems@yahoo.gr, 6973246856)

      Μέλος: Δαμιανάκη Λία (lia1da@yahoo.gr, 6932451755)

      Μέλος: Σπυρος Ιμαμίδης (spyrosimam@gmail.com, 6942984319)

      Αιρετοί ΠΥΣΔΕ
      Παπαντόπουλος Γεώργιος (papado@xan.forthnet.gr, 6943201484)

      Τουμπέλης Παναγιώτης (ptoube@gmail.com, 6945706506)

      Διαγραφή
  2. Ο αγώνας για την ανατροπή της τροπολογίας δόθηκε από όλους μας, δεν είχε όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η ζωή συνεχίζεται και οι αγώνες συνεχίζονται δεν μπορούμε όμως να μη λαμβάνουμε υπόψη μας την αγωνία των συναδέλφων για το μέλλον. Στο προσεχές διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση και τις δράσεις μας και θα το κάνουμε.
    Το ποσοστό της αποχής δείχνει τη μη αποδοχή των διαδικασιών που προώθησε το υπουργείο, δεν δείχνει κάτι άλλο, δεν λέει να μην παραταθεί η θητεία των αιρετών στο υπηρεσιακό συμβούλιο, όπως επίμονα ζητούσε και ζητάει η ΟΛΜΕ τόσο πριν όσο και μετά την διεξαγωγή των εκλογών παρωδία. Πολλές φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
    Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ είναι τίμια απέναντι στους εκατοντάδες συναδέλφους που εναποθέτουν τη τύχη τους κάθε καλοκαίρι στους αιρετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συναδελφοι απειχαν εν πληρη γνωσει των συνεπειων της πραξης τους. Προτιμουν δλδ εναν διορισμενο στο πυσδε με καμια ηθικη νομιμοποιηση των αποφασεων του απο εναν "εκλεγμενο" με 7% συμμετοχη. Η αποφαση της πλειοψηφιας της ΕΛΜΕ γραφει στα παλια της παπουτσια τις προθεσεις των συναδελφων.
      Και κατι αλλο. Πως γνωριζετε οτι η αποφαση αυτη οδηγει στην παραταση της θητειας των αιρετων. Γνωριζετε τα αποτελεσματα;Γιατι εμεις οχι. Οι ιδιοι "εκλεχθηκαν"; Πολυ ενημερωμενο σας βλεπω

      Διαγραφή
    2. Η στάση των ΔΑΚΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ είναι σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που εκφράστηκε από την ΟΛΜΕ (παρά την προσπάθεια τους να στηριχθούν σε αυτή). Το βασικό αίτημα της ΟΛΜΕ είναι «παράταση θητείας των νυν αιρετών μέσα στα περιθώρια του νόμου και ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΛΟΓΕΣ» . ΔΕΝ είναι σε καμια περίπτωση η τοποθέτηση του οποιουδήποτε αιρετού ή μη με θητεία στα υπηρεσιακά συμβούλια.
      Με τη δική τους τακτική οι ΕΚΛΟΓΕΣ πάνε περίπατο και το μόνο που καταφέρνουν είναι η διάσωση της άνευ προηγουμένου αυταρχικής νοοτροπίας υπουργού.
      Η λύση δεν είναι να κάνουμε πίσω στις ορέξεις της οποιασδήποτε κυβέρνησης αλλά να σταθούμε ενωμένοι απέναντι τους, γνωρίζοντας ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

      Διαγραφή
    3. Άκου δεν έχω πρόθεση να ανοίξω συζήτηση, μια άποψη διατύπωσα, η οποία προφανώς δεν σου άρεσε, πράγμα θεμιτό. Επειδή όμως λες ανακρίβειες και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα θα σου απαντήσω.
      Η παράταση της θητείας των νυν εκλεγμένων αιρετών προκύπτει από το κείμενο της πλειοψηφίας, μάλλον τα μέλη του ΔΣ γνωρίζουν τα αποτελέσματα αλλιώς γιατί να βγάλουν μια τέτοια απόφαση. Και για να γίνω πιο σαφής δεν γνωρίζω κανένα αποτέλεσμα και δεν με ενδιαφέρει να μάθω το αποτελέσματα μιας διαδικασίας την οποία προσπάθησα με την αποχή μου να ακυρώσω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι θέλω να έχω στο ΠΥΣΔΕ ανθρώπους οι οποίοι δεν λειτουργούν λογιστικά αλλά συναδελφικά, ανθρώπους τους οποίους μπορώ να εμπιστευτώ, ανθρώπους που θα μου πουν την αλήθεια, ανθρώπους τους οποίους που νοιάζονται για μένα και αυτοί είναι μόνο οι αιρετοί.
      Το " απειχαν εν πληρη γνωσει των συνεπειων της πραξης τους " είναι η μισή αλήθεια ή και καμία αλήθεια, γιατί αυτοί που γυρνούσαν στα σχολεία εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αδιαφορώντας για την ασφάλεια καθηγητών και μαθητών, εξηγούσαν μόνο πόσο κακό κάνει το υπουργείο με τις αλλαγές που φέρνει στις διοικητικές εκλογές των αιρετών, και ότι θα έπρεπε να απέχουμε όλοι από αυτές τις διαδικασίες, "για το καλό μας", κουβέντα δεν ειπώθηκε για τις συνέπειες της αποχής. Θα μου πεις ενήλικες μορφωμένοι ήμαστε ας το σκεφτόμασταν μόνοι μας, σωστά.
      Μπορεί βέβαια να είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη σκέψη να κάνουν χρήση των διατάξεων που επέτρεπαν στις ΕΛΜΕ να ορίσουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους σε περίπτωση μη εκλογής ή παραίτησης όσων εκλεγούν, αλλά και αυτό το άλλαξε το υπουργείο. Για ποια πλήρη γνώση των συνεπειών λοιπόν μιλάς; Είναι μια πρόταση Ποντίου Πιλάτου, νίπτεις τας χείρας σου και καθάρισες.
      Μή βιάζεσαι λοιπόν να βγάλεις συμπεράσματα και ουδείς νομιμοποιεί το 7%.

      Διαγραφή
    4. Γιατί ήταν ανοιχτά τα σχολεία στην καραντίνα;

      Διαγραφή
  3. Αυτη η αποχή, που τόση προπαγάνδα και πρεμούρα έγινε από τις Αριστερές παρατάξεις, για να δείξουν επαναστατικότητα, αγωνιστικότητα..όταν πριν λίγους μήνες ψήφιζαν τα μνημόνια..γύρισε μπούμερανγκ στους συναδέλφους, διότι κινδυνεύουν να μείνουν στα υπηρεσιακά συμβούλια, χωρίς εκλεγμένους εκπροσώπους..Έπαιξαν οι Αριστεροί το πολιτικό τους παιχνίδι, τάισαν σανό επαναστατικό, μνημονιακό και τώρα προσπαθούν να βγουν και καθαροί, επιρρίπτοντας ευθύνες σε παρατάξεις, που τουλάχιστον δείχνουν μια υπευθυνότητα και μια ωριμότητα. Ευχαριστούμε, όχι άλλη ψευτοεπανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τιμή τιμή δεν έχει και χαρά στον που την έχει. Συγχαρητήρια στις παρατάξεις ΔΑΚΕ και Ανεξάρτητων που σεβάστηκαν το 93% των συναδέλφων που στάθηκαν αντίθετοι στις εκλογές παρωδία . Ευτυχώς που οι παραπάνω παρατάξεις τίμησαν τις υπογραφές και το λόγο τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην ξεχνιόμαστε, ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν, η ΔΑΚΕ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ έβγαλαν την απόφαση αυτή που δίνει 4 αιρετους ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ το 2021.
      Οι αιρετοί της περιόδου αυτής:
      Σύνθεση ΔΣ
      Πρόεδρος: Ζήση Σοφία (sozhsh2@gmail.com, 6937019269)

      Αντιπρόεδρος: Κασάπης Κων/νος (kasapisk@sch.gr, 6937521227)

      Γραμματέας: Λουκοπούλου Μαρία (mloukop@otenet.gr, 6972121615)

      Ταμείας: Γεωργιάδου Βάσω (vgeorgiad@sch.gr, 6933395810)

      Οργ. Γραμματέας: Μέλλιος Γιώργος (mellgems@yahoo.gr, 6973246856)

      Μέλος: Δαμιανάκη Λία (lia1da@yahoo.gr, 6932451755)

      Μέλος: Σπυρος Ιμαμίδης (spyrosimam@gmail.com, 6942984319)

      Αιρετοί ΠΥΣΔΕ (2019-20)
      Παπαντόπουλος Γεώργιος (papado@xan.forthnet.gr, 6943201484)

      Τουμπέλης Παναγιώτης (ptoube@gmail.com, 6945706506)

      Διαγραφή
  5. Εάν επιλεγόταν η παραίτηση, θα άνοιγε ο δρόμος του διορισμού από τη διοίκηση που μπορεί να οδηγούσε και στην πλήρη απομάκρυνση των αιρετών από τα συμβούλια (Σημ. Μέχρι πρότινος σε περίπτωση παραίτησης των αιρετών το ζήτημα επέστρεφε στην ΕΛΜΕ). Πέρα από τις γνωστές κορώνες, πρέπει να αναλογιστούμε αν χρειαζόμαστε ή θέλουμε την παρουσία αιρετών στα συμβούλια. Τίποτα δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαιολογίες και πάλι δικαιολογίες… Η Κεραμέως διεμήνυε ανοιχτά και εκβιαστικά, πριν τις εκλογές, ότι είχε την πρόθεση να το κάνει... και το γνωρίζαμε όλοι… https://www.esos.gr/arthra/70003/aposyrei-kai-i-dake-de-ta-psifodeltia-apo-tis-ekloges-gia-ta-ypiresiaka-symvoylia

      Διαγραφή
  6. Η ΔΑΚΕ και οι Ανεξάρτητοι πήραν μια δύσκολη απόφαση. Θα κριθεί, όπως και η απόφαση των ΣΑΚΕ και ΠΑΜΕ, οι οποίοι δεν είχαν καμία τύχη να εκλέξουν εκπρόσωπο στο ΠΥΣΔΕ (ας μη γελιόμαστε), όπως δεν είχαν εκλέξει και τα τελευταία 6 χρόνια. Υπάρχει πάντα η επιλογή της μόνιμης και στείρας καταγγελίας (σχεδόν για τα πάντα) και η άλλη επιλογή της προσπάθειας για απεμπλοκή και εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε φίλε. Δεν έχετε και μεγάλες διαφορες αν δεις τις τελευταίες εκλογές http://elmexanthis.blogspot.com/2019/12/blog-post_12.html.

      Διαγραφή
    2. Μιλάμε πάντα για εκλογές ΠΥΣΔΕ που εκλέγονται 2 εκπρόσωποι και στις οποίες οι ΣΑΚΕ δεν έχουν εκλέξει εκπρόσωπο εδώ και αρκετά χρόνια.

      Διαγραφή
    3. Λάθος κάνεις. Μόνο τα τελευταία χρόνια συμβαίνει αυτό.
      Όμως και έτσι να είναι, δεν είναι το θέμα μας τι κάνουν οι ΣΑΚΕ αλλά πώς νομιμοποιούν τις ηλεκτρονικές εκλογές οι ΔΑΚΕ και ανεξάρτητοι και πώς παίρνουν πίσω τις υπογραφές τους. Η ΔΑΚΕ ρίχνει το φταίξιμο στους εκπαιδευτικούς για την αποχή. Ε θυμίζει λίγο το "Μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου (άκαιρο, άστοχο, άδικο).

      Διαγραφή
    4. Είμαι σίγουρος ότι δε διάβασες την απόφαση ούτε το σκεπτικό της. Κανείς δε ρίχνει φταίξιμο στους εκπαιδευτικούς. Είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις (καλό είναι αυτό). Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  7. Διαβαζω για υπευθυνοτητα, ωριμοτητα και σοβαροτητα για παραταξεις που ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ατομικες δηλωσεις παραιτησης, προπαγανδιζαν και ιδιοι την αποχη και τωρα οχι μονο τρεχουν να προλαβουν τις καρεκλες αλλα μας λενε στα ισα και χαζους. Ε τα θελει ο απαυτος μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερμηνεύετε τα πάντα με τον τρόπο που σας βολεύει.

    ΔΑΚΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ μη συμφωνώντας με τις αλλαγές που έφερε το υπουργείο συντάχθηκαν σε μια προσπάθεια ανατροπής γι' αυτό προπαγάνδιζαν την αποχή, γι' αυτό απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους, για να πιέσουν με κάθε μέσο. Έτσι προέκυψε αυτό το ποσοστό. Έχετε καμία αμφιβολία ότι το ποσοστό αυτό δεν θα υπερέβαινε το 40% αν ΔΑΚΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ είχαν διαφοροποιηθεί και καλούσαν σε συμμετοχή στις εκλογές που πραγματοποίησε το υπουργείο (Γύρω στο 20% ήταν ούτως ή άλλως η απόχη σε όλες τις υπηρεσιακές εκλογές αν θυμάμαι καλά);
    Η μάχη της αποχής κερδήθηκε, όμως η μάχη της ανατροπής χάθηκε.

    Τι κάνουμε λοιπόν για να συνεχίσουμε τον πόλεμο;

    α) Να κηρύξουμε απεργία διαρκείας (μία και δύο μέρες είναι μπαλοθιές);
    Θα έχουμε 93% συμμετοχή; Όλες οι προηγούμενες απεργίες είχαν μονοψήφια (σχεδόν μηδενικά) ποσοστά συμμετοχής. Ακόμα και την εποχή των διαθεσιμοτήτων, (ως βαρύτητα καμία σχέση με αυτό που ήμαστε αντιμέτωποι σήμερα) η συμμετοχή μειώθηκε εκθετικά την δεύτερη και τρίτη μέρα.

    β) Να καταγγέλλουμε καθημερινά;

    Ποιανού το αυτί θα ιδρώσει;

    γ) Να μποϊκοτάρουμε τις Πανελλήνιες;

    Θα τιμωρήσουμε τους μαθητές μας τα παιδιά μας; Στο παρελθόν δοκιμάστηκε αλλά απέτυχε.

    δ) Να απέχουμε από παντού (απομακρύνοντας τους αιρετούς από το συμβούλιο);

    Ποιόν ακριβώς τιμωρούμε; Τι πετυχαίνουμε;

    ε) Να πολεμήσουμε το σύστημα από μέσα, χωρίς να χάσουμε το έλεγχο των συμβουλίων;

    Αυτό έχει κάποιο νόημα οι αιρετοί μέσα στα συμβούλια, πέρα από θεματοφύλακες των συμφερόντων των συναδέλφων, μπορούν να λειτουργήσουν και ως δυνάμεις αντίδρασης, το κάναν διαχρονικά όταν χρειάστηκε.

    Ότι και αν κάνουμε πρέπει να είναι προς το συμφέρον το δικό μας και όχι όλων εκείνων των επιτηδείων που ψάχνουν ευκαιρία να καπηλευτούν τις αντιδράσεις των εργαζομένων για να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς.

    Και σ' αυτό το σημείο πολλοί που γράφετε τις κορόνες σας έχετε τη φωλιά σας λερωμένη, πολύ λερωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά λογικά τα ήξεραν από την αρχή όσοι απέσυραν τις υποψηφιότητές τους και έτρεχαν να μας κατευθύνουν (σωστά) ώστε να μη συμμετάσχουμε στις ηλεκτρονικές εκλογές.
      Υποτίθεται ότι ήταν διατεθειμένοι να προχωρήσουν το θέμα ή όχι; Δεν είχαν φανταστεί ότι μπορεί να εμμείνει το Υπουργείο; Το δίλημμα δηλαδή είναι να έχουμε "βολικούς" αιρετούς ή να μην έχουμε καθόλου (γιατί εκεί πηγαίνει και πήγαινε η δουλειά έτσι κι αλλιώς); Και τι θα αλλάξει αν έχουμε "βολικούς" αιρετούς, πάλι οι έχοντες γνωριμίες και οι ημέτεροι θα εξυπηρετούνται. Δίνετε χέρι βοηθείας στην Κεραμέως.

      Διαγραφή
  9. Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός. Όχι μόνο είναι γυμνός, αλλά έχει απωλέσει και το φύλλο συκής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια στιγμή που ΣΑΚΕ και ΠΑΜΕ ζητούν την παραίτηση των παντών, προφανώς για να εξυπηρετήσουν παραταξιακά και κομματικά συμφέροντα, διατηρούν τις δικές τους θέσεις επικαλούμενοι τον νόμο, δήθεν λέει για θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των συναδέλφων (γελάμε εδώ με βάση τα δείγματα γραφής σας όλα αυτά τα χρόνια), αντίστοιχη πρόβλεψη του νόμου υπάρχει και για τους αιρετούς των ΠΥΣΔΕ. Τα ΣΑΚΕ ζητούν την παραίτηση του διευθυντή εκπαίδευσης επειδή αναζητεί μια λύση στο αδιέξοδο, δεν είχαν την ίδια ευαισθησία για τον προηγούμενο διευθυντή, ο οποίος προέρχονταν από τις τάξεις τους, όταν εκείνος διέθετε με το έτσι θέλω εκπαιδευτικούς σε 4 και 5 σχολεία. Για να μην μιλήσουμε για την συμμετοχή των στελεχών των ΣΑΚΕ ως ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στο ΠΥΣΔΕ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ όπου με την αμεροληψία τους τοποθέτησαν τους φίλους και γνωστούς στα σχολεία που τους βόλευε, προκαλώντας αλυσιδωτές δικαστικές αποφάσεις και μετακινήσεις διευθυντών. Ποιοι ήταν αυτοί που είχαν καταλάβει κάθε έμμισθη θέση και όλες τις επιτροπές. Ποιοι την είχαν αράξει στα βουλευτικά γραφεία, εισπράττοντας υπερωρίες;
      Ποιος ακριβώς βασιλιάς είναι γυμνός;

      Διαγραφή
    2. Βρισκεστε σε παραληρημα. Ενα ματσο ψευδη ειναι αυτα που αναφερετε

      Διαγραφή
    3. Όλα αυτά που καταλογίζεις και καταγγέλλεις είναι σοβαρά και επισύρουν έως και μήνυση για συκοφάντηση. Εάν έχουν βάση, είναι ανήθικα ή παράνομα, μην κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία αλλά με παρρησία και επώνυμα πες την αλήθεια σου. Στη δημοκρατία αυτό είναι θεμιτό για να μπορεί και ο αντίπαλος να υπερασπιστεί την τιμή του. Εάν, πάλι, δεν έχεις το θάρρος των λόγων σου, παραμένεις συκοφάντης και λασπολόγος. Αποδεικνύεις ότι στερουμένων των επιχειρημάτων κάποιοιες/οι με ευκολία καταφεύγουν στη μικροπρέπεια και την ευτέλεια.

      Διαγραφή
    4. Οι τοποθετήσεις των ΣΑΚΕ όπως και όλες μας οι ανακοινώσεις και σχόλια στέκονται στο πολιτικό επίπεδο, δεν ρίχνουν λάσπη και δεν προσβάλουν κανέναν και καμία. Ακόμη και όταν αναφερόμαστε προσωπικά σε κάποιο άτομο, στεκόμαστε με αποδείξεις και τεκμήρια στην πολιτική/συνδικαλιστική του/της παρουσία και μένουμε εκεί.
      Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι εδώ στην Ξάνθη έχουμε κατακτήσει πολιτικό πολιτισμό.
      Προσωπικά, δεν μου αρέσει να σκέφτομαι ότι κάποιο άτομο που συναντώ στα σχολεία και ανταλλάσουμε καλημέρες και χαμόγελα μπορεί να πετάξει έτσι ανώνυμα τόση λάσπη και τόση χολή μόνο και μόνο επειδή διαφωνεί με την καθαρά πολιτική θέση μας σε κάποια απόφαση της ΕΛΜΕ.
      Δεν θεωρήσαμε και δεν θεωρούμε (αν και θα μπορούσαμε) τα μέλη της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ ριψάσπιδες και ξεκαθαρίσαμε ότι θεωρούμε την απόφαση πολιτικό λάθος.
      Φαίνεται όμως αυτή η καθαρά πολιτική μας στάση και η έντιμη πορεία μας μέχρι τώρα ενοχλεί.
      Λάθος στόχο χτυπάτε ανώνυμοι φίλοι και φίλες. Ο εχθρός βρίσκεται στην κυβέρνηση και στο υπουργείο παιδείας. Τα, πολιτικά σας, βέλη εκεί.

      Διαγραφή
    5. Προς "Ανώνυμος7 Ιανουαρίου 2021 - 10:34 π.μ.". Όλες οι αποφάσεις τοποθέτησης διευθυντών του ΠΥΣΔΕ Ξάνθης ήταν ομόφωνες...Δεν υπήρχε καμια διαφωνία από τους Αιρετούς.-

      Διαγραφή
  10. Αστέριος Ιωαννίδης7 Ιανουαρίου 2021 στις 10:48 μ.μ.

    Δεν είχα σκοπό να μιλήσω αλλά θα πρέπει να το κάνω μιας και με αφορά άμεσα γιατί κάποιος προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα ρίχνοντας λάσπη και συκοφαντώντας. Έχω μάθει να τοποθετούμαι επώνυμα και να περπατάω πάντα με ψηλά το κεφάλι. Κάτι ανθρωπάκια που δεν έχουν το θάρρος να πουν την γνώμη τους με το όνομα τους εγώ τους θεωρώ συκοφάντες και τιποτένιους και τους προκαλώ ότι έχουν να μου προσάψουν να το κάνουν κατά πρόσωπο. Να ενημερώσω λοιπόν τον παραπάνω συκοφάντη ότι όλες οι τοποθετήσεις των διευθυντών ήταν ομόφωνες από το ΠΥΣΔΕ. Την χρονιά που συμμετείχα έδωσα όπως και οι υπόλοιποι αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο μου χωρίς να έχω την παραμικρή απολαβή. Προς απόδειξη αυτού αναφέρω πως την επόμενη χρονιά υπηρέτησα σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις στο 7ο Γυμνάσιο,στον Πολύσιτο,στο 2ο Γυμνάσιο και στα βιβλία ως βοηθός του Κ. Ζυκούδη. Ποτέ δεν έκρυψα ότι ήμουν τοποθετημένος στο ΠΥΣΔΕ. Παρόλα αυτά με την εμπειρία που είχα από το σωματείο υπερασπίστηκα με τον καλύτερο και αυστηρότερο τρόπο τα συμφέροντα των συναδέλφων και επαναλαμβάνω πως δεν θεωρώ κάποιον που πήρε 7 ή 11 ψήφους ως αιρετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να αναγράφονται και τα ονόματα αυτών που συνεδριάζουν στο ΔΣ ΕΛΜΕ τη δεδομένη στιγμή. Μην κρυβόμαστε πίσω από τον τίτλο ΕΛΜΕ και την κάθε παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ονόματα των μελών του ΔΣ είναι μόνιμα αναρτημένα στο blog (μαζί με τα μέιλ και τα τηλέφωνά τους). Κανείς δεν κρύβεται. Είναι γνωστό ποια μέλη ανήκουν σε κάθε παράταξη. Επίσης, στην απόφαση αυτή είναι σαφές ποιοι υπερψήφισαν και ποιοι όχι. Η μομφή σου είναι τελείως άστοχη.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι άστοχη. Σε ένα δυο τρία χρόνια θα αλλάξουν αυτά τα ονόματα και τίποτα δε θα είναι αναρτημένο στο μπλογκ. Να μην ξεγλιστραμε από τις ευθύνες μας, να πάρουν την ευθύνη της υπογραφή τους, την οποία ευθύνη δυστυχώς δεν πήραν την προηγούμενη φορά (αλλα μας έλεγαν να κάνουμε, άλλα υπόγραψαν κι άλλα αποφάσισαν τελικά).Η λήθη είναι μεγάλο πρόβλημα του κλάδου μας.

      Διαγραφή
  12. Αγαπητοι συναδελφοι
    τωρα που εκλεχηκαν 4 αιρετοι της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ ΞΑΝΘΗΣ δεν βλεπω να σχολιαζει κανενας. Απο αλλους το περιμενα , απο αλλους οχι.
    https://diavgeia.gov.gr/doc/61%CE%A5846%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%97-%CE%9A%CE%9A%CE%95?inline=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι αιρετοί της περιόδου αυτής:
    Σύνθεση ΔΣ
    Πρόεδρος: Ζήση Σοφία (sozhsh2@gmail.com, 6937019269)

    Αντιπρόεδρος: Κασάπης Κων/νος (kasapisk@sch.gr, 6937521227)

    Γραμματέας: Λουκοπούλου Μαρία (mloukop@otenet.gr, 6972121615)

    Ταμείας: Γεωργιάδου Βάσω (vgeorgiad@sch.gr, 6933395810)

    Οργ. Γραμματέας: Μέλλιος Γιώργος (mellgems@yahoo.gr, 6973246856)

    Μέλος: Δαμιανάκη Λία (lia1da@yahoo.gr, 6932451755)

    Μέλος: Σπυρος Ιμαμίδης (spyrosimam@gmail.com, 6942984319)

    Αιρετοί ΠΥΣΔΕ
    Παπαντόπουλος Γεώργιος (papado@xan.forthnet.gr, 6943201484)

    Τουμπέλης Παναγιώτης (ptoube@gmail.com, 6945706506)

    ΑπάντησηΔιαγραφή