Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Πρακτικά ΔΣ 22/12

Κύριο θέμα συζήτησης η πρόταση ΔΑΚΕ για αποδοχή διορισμού των εν ενεργεία μελών του ΠΥΣΔΕ στα υπό διαμόρφωση ΠΥΣΔΕ ύστερα από παραίτηση των «εκλεγμένων».

ΔΑΚΕ: Επιβάλλεται να έχουμε εκπροσώπους. Η εκπροσώπηση των συναδελφισσών/ων είναι σημαντική, δεν πρέπει να μείνουν έκθετοι. 
Οι συναδελφισσες/οι ίσως δεν είχαν πλήρη εικόνα από τις συνέπειες της μη ψήφου. 
Το μήνυμα το περάσαμε. Στους αγώνες υπάρχουν και νίκες και ήττες. Είμαστε στο μέσο του αγώνα και πολλές φορές υπάρχει αλλαγή τακτικής. 
Σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς έχουμε σημαντική αλλαγή: 
Ενώ μέχρι πρότινος σε περίπτωση παραίτηση των αιρετών η νομοθεσία προέβλεπε τον ορισμό εκπροσώπων από το ΔΣ της ΕΛΜΕ πλέον από 17/12 η δυνατότητα αυτή δίνεται στον εκάστοτε ΔΔΕ και όχι στην ΕΛΜΕ. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα. 
Τα ΠΥΣΔΕ θα λειτουργούν και θα παράγουν νόμιμες αποφάσεις με τη συμμετοχή μας ή όχι.

ΣΑΚΕ: Δε χρειάζεται να βιαστούμε να πάρουμε θέση και επιπλέον ο διορισμός των μελών του ΠΥΣΔΕ είναι θέμα του διευθυντή β/θμιας. Δεν χρειάζεται να πάρει ευθύνη η ΕΛΜΕ. Ο διορισμός των πρώην αιρετών εξακολουθεί να είναι διορισμός. Στην ουσία δεν θα είναι αιρετοί αλλά διορισμένοι και θα είναι για δύο χρόνια. 
Η λύση δεν έχει καμία σχέση με πρόταση ΟΛΜΕ δηλαδή παράταση μέχρι Ιούνη και εκλογές. 
Να δοθούν τα ονόματα των υποτιθέμενων εκλεγμένων και οι παραιτήσεις τους στη δημοσιότητα.
Οι όποιες ενέργειες ΔΔΕ χωρίς τη συναίνεσή μας.
Σε όλα τα σχολεία έγινε κουβέντα για τις συνέπειες της μη ψήφου. Στην απόφαση της αποχής από τις εκλογές συνυπολογίστηκαν και αυτές.
Η κυβέρνηση προκαλεί χάος. 
Για οποιοδήποτε πρόβλημα που θα προκύψει και θα αφορά συναδέλφισσες/ους θα αναλάβει δράση η ΕΛΜΕ όπως κάνει σε κάθε περίπτωση.

Ανεξάρτητοι: Να βρεθεί τρόπος να υπάρχουν αιρετοί. Είτε με παραίτηση είτε χωρίς. Όσοι το στηρίξουν αναλαμβάνουν την ευθύνη και θα κριθούν από τις/τους συναδέλφισσες/ους.
Να συνεχιστεί η θητεία των τωρινών αιρετών και τον Ιούνη, μαζί με τις εκλογές για ΔΣ και σε άτυπη συνεννόηση με τον Δ/ντη Β/θμιας, να γίνουν άτυπες εκλογές και για εκπροσώπηση στο ΠΥΣΔΕ. 

Αγωνιστική Συσπείρωση/ΠΑΜΕ: Να παραταθεί η θητεία των σημερινών αιρετών από την κυβέρνηση.

Η τελική απόφαση θα παρθεί στο επόμενο ΔΣ.

2 σχόλια:

  1. Συγνώμη, τι ακριβώς θέλετε να πείτε με τις φράσεις "Οι συναδέλφισσες/οι ίσως δεν είχαν πλήρη εικόνα από τις συνέπειες της μη ψήφου", "Το μήνυμα το περάσαμε" και "πολλές φορές υπάρχει αλλαγή τακτικής"; Τι αστεία είναι αυτά περί μη κατανόησης της «μη ψήφου»; Το 92% το βλέπετε ως μη κατανόηση;
    Μήπως κάποιοι από τους υποψηφίους επιθυμείται να συμμετέχετε στο νεο Πυσδε παρά την δέσμευση , αν δε κάνω λάθος, όλων για παραιτήσεις μετά τις εκλογές;
    Σας έχω για πολύ έξυπνους να μην είχατε καταλάβει τι θα ακολουθούσε με υπουργό την κα. Κεραμέως.
    Το μόνο που θα καταφέρετε με κάτι τέτοιο είναι να καλύψετε τις αστοχίες του υπουργείου και να βγάλετε από την δύσκολη θέση την ίδια την υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά δεν ξέρω ποιος θα βρεθεί σε δύσκολη θέση από τη μη εκπροσώπησή μας στα υπηρεσιακά συμβούλια εμείς ή η υπουργός; Και τελικά είμαστε σίγουροι ότι, όσοι δεν ψήφισαν, ήθελαν να μείνουν χωρίς εκπροσώπηση στο ΠΥΣΔΕ;

      Διαγραφή