Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Προβολή Πέμπτης 13/8

Αργεντίνικος κινηματογράφος αυτή την Πέμπτη 13/8 στις «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» με την τρυφερή κωμωδία του  Sebastián Borensztein (σενάριο/σκηνοθεσία) «Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό» (2011, Un cuento chino).
Ένας μεσήλικας, μουρτζούφλης εργένης ο οποίος λειτουργεί στην επιχείρησή του αλλά και στη ζωή του με ακρίβεια και αυστηρούς κανόνες, συναντά έναν ευγενικό Κινέζο που ψάχνει να βρει τον θείο του στην Αργεντινή χωρίς να ξέρει καθόλου ισπανικά. 

Διεισδυτικά σκηνοθετημένη,  με απρόσμενη τρυφερότητα και παράδοξο χιούμορ παρακολουθείται με χαμόγελο ως το τελευταίο λεπτό αφήνοντας μια γλυκιά αίσθηση.  Ο σπουδαίος Αργεντίνος ηθοποιός Ρικάρντο Νταρίν αποδίδει τον ήρωα της ταινίας ζωντανό και οικείο αλλά και ο Huang Sheng Huang η Muriel Santa Ana ερμηνεύουν με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα τους ρόλους τους.
Στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου στις 9μμ. Η ταινία διαρκεί 93'.
---------
Η ΦΕΞ «χτυπήθηκε» άσχημα από τον COVID καθώς στερήθηκε τα μόνα, σχεδόν, έσοδα που έχει, αυτά των εισιτηρίων του Μουσείου. Η ΕΛΜΕ Ξάνθης, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική συνεισφορά της στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας, στηρίζει με όλα τα μέσα που μπορεί τη ΦΕΞ και το έργο της. Όπως και τις προηγούμενες Πέμπτες αυτό το καλοκαίρι ορίσαμε 2 ευρώ προαιρετική είσοδο στις «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» αποκλειστικά για την ενίσχυση της ΦΕΞ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου