Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης και ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης καλούν σε συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια, την Πέμπτη 23/1, στη 1:30μμ, στην Κεντρική Πλατεία.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής έχει κηρυχθεί από την ΟΛΜΕ τρίωρη στάση εργασίας.
------------------------------
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση της 21ης Ιανουαρίου ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για την εκχώρηση της δημόσιας Εκπαίδευσης στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
H κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στην ψήφιση των  αρνητικών ρυθμίσεων που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών  κολεγίων.
Παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.
Παράλληλα εισάγει νέες τιμωρητικές διατάξεις για τους εκπαιδευτικούς –τους οποίους κατηγορεί για αφερεγγυότητα-  με τον τριετή αποκλεισμό  όσων αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία μετά το διορισμό  παραβλέποντας  ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς που με προσωπικό κόστος στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με το έργο τους σε όλα τα χρόνια της αδιοριστίας.
Η ΟΛΜΕ και το εκπαιδευτικό κίνημα συνολικά δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις  και θα συνεχίσουν ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου