Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Προβολή Πέμπτης 29/8


Οι «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» αποχαιρετούν τον Αύγουστο με ακόμη ένα μιουζικαλ. Αυτή την Πέμπτη 29 Αυγούστου θα παρακολουθήσουμε το αριστούργημα του Bob Fosse «All that jazz» (προβλήθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο «Η παράσταση αρχίζει») του 1979. 
Ένας σκηνοθέτης, ενώ ετοιμάζει ένα καινούργιο μιούζικαλ, παθαίνει καρδιακή προσβολή.  Έτσι ξεκινά έναν απολογισμό της καλλιτεχνικής και προσωπικής ζωής του. 
Μια ταινία για τη μουσική, το χορό και την τέχνη, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, τη ζωή και το θάνατο. Η, σε μεγάλο βαθμό, αυτοβιογραφική ταινία του σεναριογράφου, σκηνοθέτη και χορογράφου, Bob Fosse άλλαξε ριζικά την όψη τον τρόπο παρουσίασης του μιούζικαλ στην μεγάλη οθόνη, εισάγοντας νέους τρόπους έκφρασης. Η ταινία απέσπασε τέσσερα Όσκαρ (ήταν υποψήφια για εννέα) και τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.
Στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου, στις 9μμ. Η ταινία διαρκεί 123'.

Την άλλη Πέμπτη 5/9 δεν θα προβληθεί ταινία λόγω των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Οι «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» θα συνεχιστούν κανονικά μετά το τέλος όλων των εκδηλώσεων των γιορτών, ανάλογα με τον καιρό, στον Κήπο ή στην Αίθουσα Προβολών του Λαογραφικού Μουσείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου