Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Σχετικά με τη διεκδίκηση των αναδρομικών

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, η απόφαση του ΣτΕ για την κατάργηση των Δώρων και του επιδόματος αδείας θα είναι οριστική και τελεσίδικη μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 1ης/2/2019. Εφόσον η περικοπή κριθεί αντισυνταγματική  θα αφορά όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους. 
Καθώς το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, το συνδικαλιστικό μας σωματείο απαιτεί συνολική πολιτική λύση. 
Παράλληλα με τη διεκδίκηση  πολιτικής λύσης υπάρχει και η δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης των αναδρομικών η οποία όμως  αποτελεί ατομική απόφαση.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης ήρθε σε επαφή με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης. Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συνεχίσουν με δικαστική διεκδίκηση μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους στον Δικηγορικό Σύλλογο απ' ευθείας. Το κόστος θα είναι 20 ευρώ και 5% σε περίπτωση επιστροφής. Η κατάθεση πρέπει να γίνει άμεσα, σε κάθε περίπτωση πριν την 15η του Φλεβάρη.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι:
1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
2. Πράξη Διορισμού
3. Βεβαιώσεις αποδοχών ετών 2012 -2018
4. Εκκαθαριστικό
------------------------------
Επισυνάπτουμε το σχετικό κείμενο της ΟΛΜΕ.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά από εξαντλητική συζήτηση στην τελευταία συνεδρίασή του την Τετάρτη 23/1/2019 αποφάσισε τα ακόλουθα:
 Απαιτούμε πολιτική λύση για το ζήτημα της διεκδίκησης των αναδρομικών και ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ να καλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση άμεσα με τον Υπουργό Οικονομικών από τον οποίο να απαιτεί η Κυβέρνηση να αποδώσει τα αναδρομικά σε όλους του Δημοσίους Υπαλλήλους και όχι μόνον σε αυτούς που θα έχουν προσφύγει δικαστικά
 Ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ να ορίσει αγωνιστική κινητοποίηση την ημέρα εκδίκασης στην Ολομέλεια του ΣτΕ (1 Φεβρουαρίου 2019)
 Ζητάμε επίσης από την ΑΔΕΔΥ να ορίσει νομικό εκπρόσωπο την ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια του ΣτΕ και επιφυλασσόμαστε να ορίσει και η ΟΛΜΕ νομικό εκπρόσωπο εάν το κρίνει απαραίτητο.
Η απόφαση του ΣτΕ για την κατάργηση των Δώρων και του επιδόματος αδείας θα είναι οριστική και τελεσίδικη μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την 1 η /2/2019 και εφόσον κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή αυτών θα αφορά όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους.
Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι το Στ΄ Τμήμα του ΣτΕ στις 6/1/2019 έχει κρίνει ήδη αντισυνταγματική την περικοπή των Δώρων και του επιδόματος αδείας.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών αποτελεί ατομική απόφαση. Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε πολιτική λύση και να αναδεικνύουμε τις ευθύνες της Κυβέρνησης που έως τώρα «κρύβεται» πίσω από αποφάσεις Δικαστηρίων και δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη. Το συνδικαλιστικό κίνημα σε κάθε περίπτωση πέρα από την όποια έκβαση των δικαστικών αποφάσεων θα συνεχίζει να μάχεται ως αίτημα αιχμής για την διεκδίκηση των απωλειών των εργαζομένων και την επιστροφή των αναδρομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου