Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Σχετικά με την πρόσληψη Αναπληρωτριών/ών μειωμένου ωραρίου

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης προώθησε την παρακάτω επιστολή Αναπληρωτριών/ών ΠΕ02.50 μειωμένου ωραρίου προς το Υπουργείο Παιδείας. Στη συνοδευτική επιστολή ζητήθηκε το αίτημα να επεκταθεί σε όλες τις ειδικότητες.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αφορμή για τη σύνταξη του παρόντος υπομνήματος συνιστά η πρόσληψη υπεράριθμων αναπληρωτών φιλολόγων Παράλληλης Στήριξης - ΕΑΕ ΠΕ02.50 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Ξάνθης για την πλήρωση περιορισμένων κενών στα σχολεία του Νομού Ξάνθης, ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη Δ.Δ.Ε. Ξάνθης, υφίστανται λειτουργικά κενά στο «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019» (Τμήματα Ένταξης).
Πιο αναλυτικά, στις 6/11 προσληφθήκαμε ως προσωπικό εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης (Παράλληλη Στήριξη) στη Β/θμια Ξάνθης και από την πρώτη κιόλας μέρα που παρουσιαστήκαμε στη Διεύθυνση ενημερωθήκαμε ότι εστάλη από το Υπουργείο υπερβολικός αριθμός εκπαιδευτικών και, γι' αυτό το λόγο, είναι αδύνατο αφενός να δοθεί σε όλους ο συνήθης αριθμός ωρών (15 ώρες έκαστος) σε πρώτη φάση και, αφετέρου, να αναβαθμιστούμε σε αναπληρωτές πλήρους ωραρίου (23 ώρες) σε επόμενη. Συγκεκριμένα, προσληφθήκαμε εννέα (9) φιλόλογοι για την κάλυψη μόλις 88 ωρών συνολικά. Παράλληλα, μας έγινε γνωστό από τη Δ.Δ.Ε. Ξάνθης ότι στα τμήματα Ένταξης υπάρχουν τουλάχιστον έξι (6) κενά Φιλολόγων (ΕΑΕ ΠΕ02.50).
Θεωρούμε ότι το γεγονός των υπεράριθμων προσλήψεων συγκεκριμένα στη Δ.Δ.Ε. Ξάνθης, και μάλιστα σε αντίθεση με τις προσλήψεις στους περισσότερους νομούς της χώρας, θίγει σοβαρά τα εργασιακά μας ‒και όχι μόνο‒ δικαιώματα. Ήδη με τις μειωμένες ώρες εργασίας έχουμε χάσει πολύτιμα για τη σταδιοδρομία και τη ζωή μας μόρια, ενώ ο μειωμένος μισθός που μας αναλογεί δυσχεραίνει σημαντικά το βιοπορισμό μας.
Λαμβάνοντας υπόψη, επομένως, ότι υπάρχουν λειτουργικά κενά στα τμήματα Ένταξης, ζητάμε να επισπευτούν οι προσλήψεις στο εν λόγω έργο προκειμένου να μπορέσουμε να εργαστούμε όλοι μας αξιοπρεπώς και ισότιμα. Επιπλέον, αιτούμαστε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο από τη Δ.Δ.Ε. Ξάνθης για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος.
Με τιμή,
Αναπληρώτριες Φιλόλογοι ΕΑΕ Β/θμιας Ξάνθης

Υπογράφουν οι εκπαιδευτικοί:
Αργυρή Αποστολίδου ΕΑΕ ΠΕ02.50
Μαρία Βαλσαμοπούλου ΕΑΕ ΠΕ02.50
Παρασκευή Ζάρα ΕΑΕ ΠΕ02.50
Αικατερίνη Λουπεΐδου ΕΑΕ ΠΕ02.50
Ασημένια Μπουρντούνη ΕΑΕ ΠΕ02.50
Ανδριάνα Παπαδοπούλου ΕΑΕ ΠΕ02.50
Μαρία Παππά ΕΑΕ ΠΕ02.50
Τάνια Σιάκκα ΕΑΕ ΠΕ02.50
Μαγδαληνή Στεφανίδου ΕΑΕ ΠΕ02.50

Συνοδευτική επιστολή:

Προωθούμε αίτημα συναδελφισσών ΠΕ02.50 αναπληρωτριών μειωμένου ωραρίου που διορίστηκαν στην Ξάνθη.
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης βρίσκεται στο πλευρό των συναδελφισσών/ων όλων των ειδικοτήτων που προσλήφθηκαν υπεράριθμοι αναπληρωτές για την πλήρωση περιορισμένων κενών στα σχολεία του ν. Ξάνθης. Ως συνέπεια αυτού, καθίσταται αδύνατο όχι μόνο να αναβαθμιστούν σε αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, αλλά και ούτε καν να συμπληρώνουν το σύνηθες ωράριο των 15 ωρών. Αυτή η ενέργεια του Υπουργείου έχει ως αποτέλεσμα να θίγονται, σοβαρά, τα εργασιακά τους δικαιώματα και να στερούνται πολύτιμων μορίων.
Επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν είναι, απλώς, αριθμοί και εκτός από την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια, διακυβεύεται και η προσωπική τους ζωή και διαβίωση, ζητούμε να αποκατασταθούν, άμεσα, από την αδικία που υπέστησαν και επιμένουμε ότι η μόνη πραγματική λύση στην εργασιακή επισφάλεια που βιώνουν χιλιάδες αναπληρωτών, είναι οι μαζικοί και άμεσοι διορισμοί.
Ως ΕΛΜΕ Ξάνθης θεωρούμε ότι μόνο μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί μαζί με την αύξηση για τη χρηματοδότηση για την παιδεία, μπορούν να λύσουν αποτελεσματικά και οριστικά τα προβλήματα που ταλανίζουν τόσα χρόνια το δημόσιο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου