Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ενημέρωση από τους αιρετούς

Από τους αιρετούς στο ΠΥΣΔΕ Ξάνθης πήραμε τα παρακάτω ενημερωτικά mail. Τα παραθέτουμε με τη σειρά που τα πήραμε. Τους ευχαριστούμε και τους δύο για την ενημέρωση.

Από τον Γιώργο Παπαντόπουλο
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Σήμερα 18/7 συνεδρίασε  το ΠΥΣΔΕ  Ξάνθης με θέμα, μεταξύ άλλων, τον προσδιορισμό των λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων.
Εξαρχής εξέφρασα την άποψη ότι χρονικά η όποια αποτύπωση των κενών και πλεονασμάτων δεν μπορεί να είναι οριστική αφού εκκρεμούν υπηρεσιακές μεταβολές, όπως η Β φάση αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, κρίσεις συντονιστών κλπ, με την άποψη αυτή συμφώνησαν όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ και αποφασίσαμε ομόφωνα να αναρτηθεί ένας ενδεικτικός πίνακας λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων, ο οποίος αποτυπώνει την κατάσταση που ισχύει σήμερα στα σχολεία του νομού και ο οποίος θα επικαιροποιείται, εφόσον προκύψουν υπηρεσιακές μεταβολές, μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Έτσι αποφασίσαμε η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ για την τοποθέτηση των συναδέλφων στα λειτουργικά κενά να πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, όταν πλέον ο πίνακας θα είναι σε μεγάλο βαθμό οριστικός και θα έχει γίνει η ανάθεση μαθημάτων από τους συλλόγους διδασκόντων.
Τέλος αποφασίσαμε η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων προτίμησης να είναι από τις 21 έως και τις 28 Αυγούστου, όπου θα κληθούν να υποβάλουν ταυτόχρονα δήλωση προτίμησης όσοι συνάδελφοι  κρίθηκαν οργανικά υπεράριθμοι ή  είναι λειτουργικά υπεράριθμοι(πλεονάζουν για 12 τουλάχιστον  διδακτικές ώρες), βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, επιθυμούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, αποσπάστηκαν από άλλο ΠΥΣΔΕ.
Η σειρά με την οποία αναφέρονται παραπάνω οι κατηγορίες είναι και η σειρά προτεραιότητας στις τοποθετήσεις.
Επειδή κατά καιρούς γίναμε αποδέκτες παραπόνων σχετικά με τη μερική ή ολική διάθεση των συναδέλφων που είναι οργανικά ή λειτουργικά  υπεράριθμοι συζητήσαμε το θέμα στη βάση της ερμηνείας της σχετικής νομοθεσίας και αποφασίσαμε στο εξής οι εν λόγω συνάδελφοι να διατίθενται, με το ευεργέτημα της τοποθέτησης κατά προτεραιότητα  που τους δίνει ο νόμος, μόνο για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.
Αποφασίσαμε να κληθούν να υποβάλουν όλες οι κατηγορίες συναδέλφων ταυτόχρονα αίτηση ώστε να υπάρξει μια πιο δίκαιη κατανομή στις τοποθετήσεις. Για να γίνει πιο κατανοητό δίνω ένα παράδειγμα. Ο συνάδελφος  Μ που υπηρετεί στη σχολική μονάδα Α ζητά και παίρνει απόσπαση στη σχολική μονάδα Β, στην οποία παρέμεινε το λειτουργικό κενό μετά την τοποθέτηση όλων των συναδέλφων που προηγούνταν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί λειτουργικό κενό στη σχολική μονάδα Α, όπου αρχικά δεν υπήρχε. Άλλος συνάδελφος  Ν που βρίσκονταν στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ και αρχικά τοποθετήθηκε στη μονάδα Γ, άλλα είχε τη μονάδα Α σε υψηλότερη σειρά προτίμησης. Μετά από διορθωτικές κινήσεις  του ΠΥΣΔΕ ο συνάδελφος Ν θα τοποθετηθεί τελικά στη μονάδα Α, ταυτόχρονα το ΠΥΣΔΕ θα μεριμνήσει για όλες τις τροποποιήσεις που συνεπάγεται η συγκεκριμένη διόρθωση. Άρα όλοι οι συνάδελφοι θα τοποθετηθούν σε  σχολικές μονάδες υψηλότερης προτίμησης.
Είναι προφανές ότι όλοι οι συνάδελφοι στη δήλωση τους θα πρέπει να βάλουν όλα τα σχολεία προτίμησής τους και όχι μόνο αυτά στα οποία αρχικά φαίνονται να υπάρχουν λειτουργικά κενά.

Από τον Κώστα Κασάπη
Συνάδελφοι, 
σήμερα Τετάρτη 18-07-2018 συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ Ξάνθης για  τον προσδιορισμό και τη δημοσιοποίηση των κενών και πλεονασμάτων στις  σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Ξάνθης.
Ο πίνακας στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Ξάνθης αποτυπώνει την εικόνα που  έχουν τα σχολεία αυτή τη στιγμή (χωρίς βέβαια σε όλα τα σχολεία να  έχουν συνεδριάσει οι Σύλλογοι Διδασκόντων για να κάνουν αναθέσεις  μαθημάτων!). Εύλογο είναι ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα κενά και στα πλεονάσματα διότι εκκρεμούν αποσπάσεις, τοποθετήσεις συντονιστών εκπαίδευσης, μετεξεταστέοι, οριστικοποίηση τμημάτων τον Σεπτέμβριο κλπ.
Οι αναθέσεις μαθημάτων θα γίνουν στην αρχή του σχολικού έτους από το Σύλλογο Διδασκόντων, όπως ορίζεται στη σχετική νομοθεσία, και τότε θα  υπάρχει καλύτερη απεικόνιση των κενών και πλεονασμάτων. Έπειτα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει το ΠΥΣΔΕ για να κάνει τοποθετήσεις,  διαθέσεις, αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ κλπ.
Αποφασίστηκε να κατατεθούν αιτήσεις από όλους τους εκπαιδευτικούς (υπεράριθμους, στη διάθεση, αιτούντες απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ κλπ) από 20  έως 28 Αυγούστου 2018. Οι συνάδελφοι θα πρέπει να δηλώσουν με σειρά  προτίμησης ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ακόμη κι αν δεν φαίνεται να  υπάρχουν κενές ώρες σε αυτά, διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψουν  ώρες στη συνέχεια. (π.χ .: μπορεί να προκύψουν κενά από συναδέλφους που  θα γίνουν συντονιστές εκπαίδευσης, θα αποσπαστούν εκτός ΠΥΣΔΕ ή στο  ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο κλπ).
Για κάθε διευκρίνηση είμαι στη διάθεσή σας.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους ....

3 σχόλια:

  1. Από Γιώργο Παπαδόπουλο η Γιώργο Παπαντόπουλο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπαντόπουλος Γιώργος19 Ιουλίου 2018 στις 3:15 μ.μ.

    Λάθος πληκτρολόγησης το σωστό είναι Παπαντόπουλος Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια συγγνώμη Γιώργο ΠαπαΝΤοπουλε!!!! Απαράδεκτη απροσεξία. Μας έπιασαν οι ζέστες φαίνεται.....

      Διαγραφή