Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Καταγγελία για τη μη υπογραφή απόφασης του ΚΥΣΔΕ

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην υπογραφή απόφασης του ΚΥΣΔΕ για απόσπαση 14 αιρετών και μελών ΔΣ ΕΛΜΕ, παρά τα προβλεπόμενα στο συνδικαλιστικό Νόμο 1264/82 άρθ. 16, 17 και 18 και τον υπαλληλικό κώδικα.
Να επισημάνουμε ότι, παρά τα εκατοντάδες κενά που υπήρχαν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει αιτήσεις αποσπάσεων συναδέλφων/ισσών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Επιπλέον, εξακολουθούν να υπάρχουν λειτουργικά κενά, ενώ υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που μπορούν να αποσπαστούν από περιοχές που η ειδικότητά τους είναι υπεράριθμη σε άλλες περιοχές με αντίστοιχη υπεραριθμία.
-Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΚΥΣΔΕ.

-Παράλληλα ζητούμε την αλλαγή του νομικού πλαισίου για τις αποσπάσεις ώστε να είναι εφικτές άμεσα οι αποσπάσεις των ατόμων που έχουν ειδικά προβλήματα υγείας ή οικογενειακά. Ταυτόχρονα θα πρέπει να διευκολύνονται το δυνατόν οι αποσπάσεις των συναδέλφισσών/ων προς τους τόπους συμφερόντων τους ή τους τόπους όπου διαμένει η οικογένειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου