Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Προβολή Πέμπτης 31/8

Κλείνουμε τις καλοκαιρινές «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» με τη ξεκαρδιστική κωμωδία του Billy Wilder «Επτά χρόνια φαγούρας» (The Seven Year Itch, 1955) με την απόλυτη σταρ όλων των εποχών Marilyn Monroe και τον Tom Ewell.
Ένας βαριεστημένος από τον γάμο του άντρας, μένει μόνος του το καλοκαίρι και κάνει καλή παρέα με την όμορφη γειτόνισσά του. Τα σχέδιά του για λίγη εξωσυζυγική περιπέτεια μένουν …σχέδια. 
Ο Wilder, σε μία από τις πρώτες του ταινίες, με αφορμή μια κωμωδία καταστάσεων βρίσκει την ευκαιρία να σχολιάσει την μοναξιά, την απιστία και την αβάσταχτη ελαφρότητα των κοινωνικών συμβάσεων. Η Monroe κλέβει την παράσταση με το ταλέντο της, την τσαχπινιά της και την κρυφή μελαγχολία της. Σκηνές από την ταινία έχουν μείνει στη μνήμη των cineplile ως η απόλυτη αποθέωση του φαντασιακού. Διαχρονική κωμωδία στα χνάρια της ψυχανάλυσης που διατηρεί τη φρεσκάδα της μετά από πάνω από 60 χρόνια.
Στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου, στις 9μμ.
Την επόμενη Πέμπτη 7/9 η ΦΕΞ παρουσιάζει την «Μπάντα Τέτοια» σε μια ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στο σπίτι του Πολιτισμού και δε θα γίνει προβολή.​​
-------------
Στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου βρέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη ένα βραχιολάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου