Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση για μαζικούς διορισμούς

Τα παιδιά απαιτούν:
«Σταθερή δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά»

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - διαμαρτυρία, για μαζικούς διορισμούς. το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 11:00πμ στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Στην εκδήλωση Συμμετείχαν ο ΣΑΤΕΑ (Σύλλογος Απόφοιτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής), ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Σύλλογος Ατόμων και Γονέων παιδιών με Δυσλεξία & Μαθησιακές Δυσκολίες Ν. Ξάνθης, ο ΠΕΣΕΑ, ο ΣΕΕΠΕΒΠΑΜΘ (Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού & Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ΑΜΘ). Τα μουσικά δρώμενα, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια που οργανώθηκαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές δημιούργησαν μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Τα βασικά αιτήματα της Εκδήλωσης – Διαμαρτυρίας ήταν:
· Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
· Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του τακτικού προϋπολογισμού.
· Έγκαιρη διάγνωση και καταγραφή των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
· Πρώιμη παρέμβαση, ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε κάθε σχολείο.
· Παροχή Παράλληλης Στήριξης από ΕΝΑΝ εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για το κάθε παιδί που την έχει ανάγκη. Κατάργηση του άρθρου 48 του νόμου 4415/16.

Για τους εκπαιδευτικούς
· Μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
· Επαναλειτουργία των Διδασκαλίων, με απαλλαγή από τα διδακτικά  καθήκοντα, καθιέρωση του θεσμού της μετεκπαίδευσης σε θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
· Άμεση κατάργηση της τροπολογίας και της Υ.Α. για ειδική αγωγή και αναπληρωτές.
· Όχι στην απαξίωση του βασικού πτυχίου ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου