Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Πρακτικά Δ.Σ.

Πράξη 7η (6-2-2017)
1. Ενόψη της συνέλευσης των προέδρων ΕΛΜΕ, καλείται Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 13-2 στο 7ο Γ/σιο Ξάνθης, στις 7:30μμ.
2.Σχετικά με τη συνδικαλιστική κάλυψη της ΟΛΜΕ για την αποχή των εκπαιδευτικών από τις δημιουργικές εργασίες, η ΕΛΜΕ Ξάνθης αποφάσισε την κήρυξη στάσεων εργασίας κατά τις ημέρες παρουσίασης των εργασιών. Συζητήθηκε η υπέρβαση καθήκοντος από πλευράς συμβούλων οι οποίοι κατά την ενημέρωση των συναδέλφων προέβησαν έμεσα στην απειλή κυρώσεων σε περίπτωση που αρνηθούν  να κάνουν  τις δημ. εργασίες.
3.Εκπρόσωποι του φοιτητικού συλλόγου του ΔΠΘ ενημέρωσαν το Δ.Σ. για τη δίωξη 9 φοιτητών μετά από αναφορά καθηγητή τους στην Εισαγγελία Ξάνθης και ζήτησαν να κατατεθεί από την ΕΛΜΕ ψήφισμα συμπαράστασης των συμφοιτητών τους. Επέδωσαν τα ψηφίσματα του Φ. Σ. Και της ΑΔΕΔΥ. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συνεκτιμώντας τα γεγονότα και διαβλέποντας την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των φοιτητών, αποφάσισε ομόφωνα στην έκδοση ψηφίσματος υπέρ των διωχθέντων φοιτητών.
4.Έγινε ενημέρωση από τα μέλη του Δ.Σ. που που επισκέφτηκαν τον αντιπεριφερειάρχη για το πρόβλημα μετακίνησης μαθητών. Μάθαμε ότι οι ενστάσεις του διαγωνισμού έχουν τελειώσει και οι συμβάσεις είναι στο ελεγκτικό συνέδριο. Το μεσοδιάστημα του ενός μήνα που θα μεσολαβήσει θα προσπαθήσει να το καλύψει η αντιπεριφέρεια για να μην χαθούν και άλλες ώρες μαθημάτων  οι μετακινούμενους μαθητές.
 
Πράξη 8η
Υπογράφηκε από το Δ.Σ. πρακτικό εξουσιοδότησης του Πολυχρονίδη Μιχάλη ως Ειδικού Εκπροσώπου έναντι της Τράπεζας Eurobank Ergasias AE. που του δίνει πρόσβαση στην υπηρεσία Internet Bαnking της τράπεζας.
 
Πράξη 9η (13-2-2017)
Λόγω μη απαρτίας στην Γεν. Συνέλευση του συλλόγου, διεξήχθει  ανοιχτό διοικητικό.
Αναγνώστηκε από την πρόεδρο κ. Λουκοπούλου το πλαίσιο εισήγησης της ΕΛΜΕ Ξάνθης στο οποίο συμπεριλήφθηκε ψήφισμα με τις θέσεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής. Από τις παρεμβάσεις και προτάσεις συναδέλφων, καταχωρήθηκαν, επιπλέον τρεις προτάσεις: 1) να θεσμοθετηθεί η μείωση ωραρίου για όσους συναδέλφους/ισσες μετακινούνται σε περισσότερα από δύο σχολεία, 2)ένταξη των δημιουργικών εργασιών στο διδακτικό ωράριο, 3) πλήρη ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία με τις απαραίτητες αντισταθμιστικές δομές. Σχετικά με το πλαίσιο δράσης, η ΕΛΜΕ Ξάνθης θα στηρίξει δράσεις οι οποίες θα κλιμακωθούν σε πανεργατική πανυπαλληλική γενική απεργία. Δίνεται εξουσιοδότηση στην ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργία σε περίπτωση ψήφισης αντεργατικού, αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.
Προτάθηκε από συνάδελφο η καθιέρωση επιτροπών αγώνα από εκπαιδευτικούς, γονείς μαθητές οι οποίες θα επεξεργάζονται θέματα παιδείας, θα ενημερώνουν, θα οργανώνουν δράσεις.


Τέλος, αντιπροσωπεία φοιτητών ενημέρωσαν το σώμα σχετικά με τη δίωξη των 9 συμφοιτητών τους μετά από την αναφορά καθηγητή τους στην Εισαγγελία και όχι αυτεπάγγελτα όπως λέγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου