Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Στηρίζουμε τους πρόσφυγες όσο χρειαστεί...

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης, μπροστά στην εντεινόμενη προσφυγική τραγωδία που έχει λάβει, από καιρό, διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, καλεί σε διαρκείς δράσεις αλληλεγγύης προκειμένου να καλυφθούν, στοιχειωδώς, οι άμεσες ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών, αντρών, γυναικών και κυρίως μικρών παιδιών που καταφθάνουν και εγκλωβίζονται στη χώρα μας. Η παράταση της αγωνίας τους και τα μεγέθη της δυστυχίας, θα αυξάνονται όσο οι διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις παραβιάζονται μέσω των πολιτικών των κλειστών συνόρων και των συλλογικών επαναπροωθήσεων, κυρίως όσο ο πόλεμος μαίνεται.
Παρά τις δυσκολίες που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε, η στήριξη της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας πρέπει να είναι διαρκής, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.
Γι’ αυτό το σκοπό προτείνουμε εκτός από τη συλλογή υλικού, να υπάρχει και ένας μόνιμος κουμπαράς στα σχολεία για οικονομική ενίσχυση. Επιπλέον, ζητούμε να οργανώσουμε ένα δίκτυο εθελοντριών/ών από εκπαιδευτικούς, μαθήτριες/ές, γονείς, για τη συλλογή και ταξινόμηση του υλικού, τις αποστολές στην Καβάλα, Νέα Καρβάλη, Δράμα ή όπου αλλού χρειαστεί, την παρουσία εθελοντριών/ών στα κέντρα φιλοξενίας. Η ΕΛΜΕ θα διαθέτει κάθε μήνα ένα χρηματικό ποσό για την αγορά αγαθών και θα συντονίζει τις δράσεις.
Για την καλύτερη οργάνωση, καλό είναι να αναλάβουν σύνδεσμοι από κάθε σχολείο που θα επικοινωνούν κάθε φορά με την ΕΛΜΕ.
Το γραφείο του συλλόγου θα είναι ανοιχτό για συγκέντωση υλικού, χρημάτων και οργάνωση αποστολών, κάθε Τρίτη, 19:00-21:00 Ηρώων 1, 3ος ορ.

Τηλ. 2541028230, 6932451755

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου