Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή προς ΟΛΜΕ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Στη τελευταία συνέλευση των προέδρων η ΕΛΜΕ Ξάνθης κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις που προήλθαν από γενική συνέλευση οι οποίες, καθώς οι αντιπρόσωποι των ΕΛΜΕ δεν είχαν τη σχετική εξουσιοδότηση, παραπέμφθηκαν να συζητηθούν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Έκτοτε δεν ενημερωθήκαμε αν οι προτάσεις αυτές συζητήθηκαν και ποια είναι η απόφαση του ΔΣ σχετικά με αυτές.
Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι ξεκινήσαμε ένα κύκλο ενημερώσεων στα σχολεία με σκοπό να γίνει την επόμενη εβδομάδα γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε πως θα θέλαμε να συνεχιστεί ο αγώνας για την διατήρηση όσων δικαιωμάτων μας απόμειναν. Πιστεύουμε, ότι επειδή έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία συνέλευση των προέδρων, ενώ νεότερα γεγονότα μας κατακλύζουν και ανατρέπουν τα προηγούμενα, είναι καιρός να καλέσει η ΟΛΜΕ γενικές συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ και νέα συνέλευση προέδρων ώστε να επικαιροποιηθεί το πρόγραμμα δράσης του κλάδου σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Για ευκολία σας υπενθυμίζουμε τις προτάσεις της γενικής μας συνέλευσης:
·Πανελλήνια δημοσκόπηση μεταξύ των εκπαιδευτικών για την πιθανότητα συμμετοχής σε απεργία στις πανελλήνιες.
·Διερεύνηση της δυνατότητας ΚΑΛΑ προετοιμασμένης απεργίας διαρκείας με παρακράτηση από πριν αναλογικά μικρού ποσού για τη δημιουργία απεργιακού ταμείου
·  Μη συνοδεία σε πολυήμερες εκδρομές
· Κατάθεση μηχανογραφικών για τις πανελλήνιες εξετάσεις από όλους/όλες τους καθηγητές/τριες με σκοπό τη μη συμμετοχή τους ως επιτηρητών/βαθμολογητών/κλπ σε αυτές.
· Απομόνωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών των σχολείων από τις κατά τόπους διευθύνσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου